Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Opas lähikalastuspalveluiden järjestämiseksi

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Opas lähikalastuspalveluiden järjestämiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 11:57
Julkaisija: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) Lähelle kalaan -hanke on tuottanut oppaan lähikalastuspalveluiden järjestämiseksi Suomen kuntien ja kaupunkien käyttöön. Opas esittelee eri toimintamahdollisuuksia järjestää kunnan kalastuspalvelut tehokkaasti, sekä ohjeistaa uusien lähikalastuskohteiden ja -tapahtumien perustamisessa.

Kalastuksella on perinteisesti ollut suuri merkitys lasten ja nuorten luontosuhteen muodostumiselle. Yhä suurempi osa suomalaisista asuu kuitenkin kaupungeissa tai taajama-alueilla, joissa luonto ja kalastuskohteet ovat usein kaukana. Kaupungistumisen seurauksena myös kalastus siirtyy yhä enemmän taajama-alueille, koska varsinkaan lapsilla, nuorilla ja ikäihmisillä ei välttämättä ole mahdollisuutta matkustaa pitkiä matkoja kalapaikoille. Tästä syystä kuntien järjestämät kalastuspalvelut ovat yhä suuremmassa roolissa takaamassa kalastusharrastuksen mahdollisuuden kaikille suomalaisille.

Opas lähikalastuspalveluiden järjestämiseksi kokoaa yhteen perusasiat, jotka kunnan tulisi kalastuksen järjestämisessä ottaa huomioon varsinkin lasten, nuorten, ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten kalastusmahdollisuuden takaamiseksi. Toimivan lähikalastuskohteen rakenteiden lisäksi opas käsittelee mm. luvanmyynnin, kalastuksenvalvonnan ja kalastustapahtumien järjestämistä sekä niistä tiedottamista.

”Kalastuksella on todettu olevan samat hyödyt kuin muillakin liikuntamuodoilla, eikä sen järjestäminen vaadi taloudellisesti yhtä suuria sijoituksia. Hankkeen aikana on käynyt selväksi, että kunnissa olisi suurta halukkuutta kehittää kalastuskohteita ja -palveluita, mutta tietoa ja apua ei ole juurikaan ollut tarjolla. Lähelle kalaan -hankeessa pyrimme tarjoamaan kunnille kaiken saatavilla olevan tiedon ja lisäksi kehitämme yhteistyötä kuntien ja paikallisten kalastusseurojen välillä” Lähelle kalaan -hankkeen hankepäällikkö Antero Virkkunen kertoo.

Opas on julkaistu osoitteessa: https://issuu.com/vapaa-ajankalastajat/docs/opas_l__hikalastuspalveluiden_j__rj?e=2879992/33533904

Kuva: Helsingin Vanhankaupunginkosken suvannolla on kalastus otettu huomioon rantojen rakentamisessa. Siellä on hyvät puitteet järjestää esimerkiksi koululaisten kalastuspäiviä. Kuva: Jaana Vetikko, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.

Lisätietoja
Kalatalouskonsulentti Antero Virkkunen p. 050 564 8009, antero.virkkunen@vapaa-ajankalastaja.fi

Liitetiedostot

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 520 seurassa toimii yhteensä noin 42 000 kalastuksen harrastajaa.
www.vapaa-ajankalastaja.fi, www.ottiopas.fi, www.facebook.com/vapaa.ajankalastajat

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs