Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Oma Säästöpankki jatkaa vahvistumistaan

Oma Säästöpankki Oyj

Oma Säästöpankki jatkaa vahvistumistaan

Tiedote.
Julkaistu: 23.01.2015 klo 13:00
Julkaisija: Oma Säästöpankki Oyj

Raja-aita Osuuspankki- ja Säästöpankkiaatteen välillä ylitetään toistamiseen

Oma Säästöpankki Oy jatkaa suunnan näyttäjänä pankkitoimialan rakennemurroksessa. Pankki on ottamassa uuden merkittävän askeleen kehittyäkseen yhä vahvemmaksi ja kilpailukykyisemmäksi toimijaksi. Samalla tämä kehityssuunta tarjoaa hyvät edellytykset terveen pankkikilpailun säilymiselle myös maakunnissa.

Pyhäselän Paikallisosuuspankki ja Oma Säästöpankki Oy ovat solmineet aiesopimuksen Pyhäselän Paikallisosuuspankin pankkiliiketoiminnan yhdistämisestä Oma Säästöpankki Oy:hyn. 

Osuuspankki- ja Säästöpankkiaatteen raja-aidan ylittävä yhdistymishanke toteutuu toista kertaa Suomalaisen pankkitoiminnan historiassa. Tarkoituksena on vahvistaa kotimaisen paikallispankkitoiminnan toimintaedellytyksiä. Parantuvan kustannustehokkuuden hyödyt välittyvät suoraan pankin asiakkaille edullisina ja hyvän hinta-laatusuhteen omaavina palveluina. Helsinki-vetoisista rajattomaan yhteisvastuuseen perustuvista ryhmittymistä poiketen nyt toteutettava malli mahdollistaa pääomien ja omistuksen säilymisen omalla toimialueella ja varmistaa päätöksenteon säilymisen lähellä asiakasta.  

Taustalla vahvat liiketoiminnalliset perusteet

Oma Säästöpankille yhdistyminen on merkittävä kehitysaskel. Järjestelyn johdosta pankkiin liittyy kannattavaa, hyvin hoidettua pankkiliiketoimintaa valmiiksi pääomitettuna, joten kasvavat volyymit eivät rasita pankin vakavaraisuutta. Tuloksentekokyvyn ja kustannustehokkuuden osalta yhdistymisen vaikutus on selvästi positiivinen.

Maantieteen näkökulmasta Joensuun talousalue on erinomainen lisä pankin palveluverkostoon. Joensuu on yliopistokaupunki ja merkittävä alueellinen palvelukeskittymä. Pyhäselän Paikallisosuuspankin ja OmaSp:n yrityskulttuuri ja arvot ovat hyvin samankaltaisia, mikä osaltaan mahdollisti ratkaisun syntymisen ja parantaa huomattavasti edellytyksiä yhdistymisen tarjoaman potentiaalin hyödyntämisessä. 

Oma Säästöpankki – uusi ja ainutlaatuinen pankkiryhmä Suomen markkinoilla

Etelä-Karjalan Säästöpankin ja Oma Säästöpankin yhdistyminen tapahtui suunnitellusti marraskuun lopussa 2014, jonka johdosta OmaSp on Suomen suurin Säästöpankki ja paikallispankki.

Oma Säästöpankista on muodostunut ainutlaatuinen pankkitoimija Suomeen. Sen omistus ja johto ovat tiukasti pankin omalla toimialueella ja itsenäisenä Säästöpankkina se kykenee nopeasti reagoimaan ja vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Kaikki toiminnasta kertyvät voittovarat jäävät kotimaahan ja maakuntiin, joissa pankki toimii. 

Paikkakunnan parasta pankkipalvelua

OmaSp:n kilpailuetu perustuu oman toiminta-alueen vankkaan tuntemiseen ja keskittymiseen pankin ydinliiketoimintaan. OmaSp:n keskeisenä ajatuksena on palvella asiakkaita henkilökohtaisesti sekä perinteisissä että digitaalisissa kanavissa. Haluamme aina tarjota paikkakunnan parasta pankkipalvelua.

Tietoa yrityksestä:

Oma Säästöpankki Oy:n vuoden 2014 ennakoitu pro forma liikevoitto on noin 19 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma yli 1,6 miljardia euroa. Pankin työntekijöiden lukumäärä on yli 200 henkilöä, jotka palvelevat asiakkaita 38 pankkikonttorissa. Edellä mainituissa luvuissa ei ole mukana Joroisten Osuuspankin tai Pyhäselän Paikallisosuuspankin tietoja.

Pyhäselän Paikallisosuuspankin yhdistyminen kasvattaa OmaSp:n tasetta noin 100 miljoonalla eurolla ja lisää konttoreiden lukumäärää neljällä Joensuun talousalueella toimivalla yksiköllä. Syksyllä 2014 julkistettu Joroisten Osuuspankin yhdistyminen kasvattaa OmaSp:n tasetta noin 70 miljoonalla eurolla ja nostaa konttoreiden lukumäärää yhdellä Joroisten ja Varkauden talousalueella toimivalla yksiköllä.

Yhdessä edellä mainitut yhdistymiset parantavat OmaSp:n tuloksentekokykyä arviolta noin 1,5 miljoonalla eurolla vuosittain. Yhdistymisten myötä mukaan tulevat uudet konttorit sekä Savonlinnaan perusteilla oleva pankkikonttori nostavat Oma Säästöpankin pankkikonttoreiden lukumäärän yhteensä 44 yksikköön.

Lisätietoja:

Pasi Sydänlammi, toimitusjohtaja, puh. 045 657 5506
Jarmo Partanen, hallituksen puheenjohtaja, puh. 040 834 5931

 

 

Oma Säästöpankki Oy muodostuu vahvoista ja kannattavista säästöpankeista ja sen tase on noin 1,6 miljardia euroa. Oma Säästöpankki palvelee 115.000 asiakastaan 38 konttorin ja yli 200 henkilön voimin. Tavoitteenamme on tarjota paikkakunnan parasta, ihmisläheistä pankkipalvelua. Asiakkaidemme taloudellinen menestyminen ja hyvinvoinnin turvaaminen ovat tärkeimmät päämäärämme.

www.omasp.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs