Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Nuori, kerro mielipiteesi osallistumisesta

Koordinaatti

Nuori, kerro mielipiteesi osallistumisesta

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2015 klo 09:03
Julkaisija: Koordinaatti

Miten haluaisit osallistua? Jos olisit ministeri, mitä tekisit, että nuoret voisivat vaikuttaa yhteisiin asioihin?

Nuorilla on erilaisia tapoja ja välineitä osallistua ja vaikuttaa. Yksi niistä on Nuortenideat.fi, joka on verkossa toimiva vaikuttamispalvelu. Sitä kautta voi kirjoittaa ideoita ja keskustella itseään kiinnostavista aiheista ja viedä asioita eteenpäin. Palvelussa voi vaikuttaa paikallisiin ja valtakunnallisiin asioihin.

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti. Valtiovarainministeriö kerää nuorten näkemyksiä osallisuudesta ja mahdollisuudesta vaikuttaa. Nuorten mielipiteitä kerätään kansainvälistä Youth Forumia varten, joka järjestetään Helsingissä lokakuussa. Voit vastata kysymyksiin verkossa 4. syyskuuta asti.

Kysymykset löydät osoitteesta www.nuortenideat.fi/organisaatiot/59/. Mielipidettäsi kaivataan muun muassa seuraavissa asioissa: Miten haluaisit osallistua? Jos olisit ministeri, mitä tekisit, että nuoret voisivat vaikuttaa yhteisiin asioihin?


Youth Forum tuo nuorten äänen kuuluviin

Youth Forum eli nuorisofoorumi liittyy Suomessa 28.10.2015 järjestettävän OECD:n hallintoministerien kokoukseen. OECD:n eli Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön hallintoministerit kokoontuvat Helsinkiin keskustelemaan, miten kaikki pääsevät osalliseksi hyvinvoinnin kasvusta. Suomen keskeisenä tavoitteena on edistää lasten ja nuorten osallisuutta päätöksenteon valmistelussa.


Nuortenideat.fi on paikkasi vaikuttaa

Voit kirjoittaa omia ideoitasi, kannattaa ja kommentoida muiden ideoita, viedä niitä eteenpäin ja näin myös oppia tärkeitä kansalaisen vaikuttamistaitoja. Sinun mielipidettäsi voivat kysyä myös eri organisaatiot kuten kunnat, järjestöt, koulut tai ministeriöt. Kerro mielipiteesi ja ajatuksesi heidän esittämiinsä kysymyksiin!

Valtakunnallinen Nuortenideat.fi on osa oikeusministeriön demokratiapalveluita. Nuortenideat.fi mahdollistaa nuorten kuulemisen ja osallistamisen niin organisaation sisällä, alueellisesti kuin valtakunnallisestikin. Kaikki demokratiapalvelut löytyvät osoitteesta www.demokratia.fi.


Lisätiedot:

Suunnittelija Merja-Maaria Oinas, p. 044 703 8303, merja-maaria.oinas (at) ouka.fi (Koordinaatti, Nuortenideat.fi)

Finanssineuvos Katju Holkeri, p. 02955 30087, etunimi.sukunimi (at) vm.fi (Valtiovarainministeriö)

Neuvotteleva virkamies Johanna Nurmi, p. 02955 30171, etunimi.sukunimi (at) vm.fi (Valtiovarainministeriö)

Kaksikielisen Nuortenideat.fi-palvelun ovat yhdessä nuorten ja nuorisoalan toimijoiden kanssa kehittäneet oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatti. Se on osa oikeusministeriön demokratiapalvelujen kokonaisuutta verkossa (www.demokratia.fi).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs