Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Nuoret kokeilevat siipiään ammattinäyttämöllä

Rovaniemen Teatteri

Nuoret kokeilevat siipiään ammattinäyttämöllä

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2015 klo 12:00
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Nuori Näyttämö -hanke on antanut teatterin harrastajille mahdollisuuden kokeilla siipiään ammattiympäristössä. Hanke on valtakunnallinen ja saattaa yhteen harrastajat, ammattilaiset ja näytelmäkirjailijat. Sen kohderyhmänä ovat 13–19-vuotiaat ja päämääränä edesauttaa nuorten hyvinvointia teatterin keinoin. Käytännössä hanke on toteutunut niin, että Työväen näyttämöiden liitto on tilannut käsikirjoituksia Tove Appelgrenilta, Ari-Pekka Lahdelta, Anna Krogerukselta ja Tuomas Timoselta. Liitto on varannut kirjoitukset ainoastaan hankkeen käyttöön vuoteen 2016 saakka. Se on saanut kuusi ammattiteatteria ja 26 nuorisoryhmää toteuttamaan tekstejä esityksiksi. Hankkeeseen päässeet nuoret tekevät näytelmistä omat versionsa ammattilaisten tuella.

Lapissa Nuori Näyttämöä toteuttavat ivalolainen Aurora Borealis, Kittilän nuorisoteatteri sekä rovaniemeläiset Napapiirin yläaste, Young Art IV ja H-Moilaset apunaan Rovaniemen Teatterin henkilökunta. Lappilaisnuorten esitykset valmistuvat alueen Nuori Näyttämö -festareille, jotka ovat 17.–18. huhtikuuta Rovaniemen Teatterissa. ”Jokaisella ryhmällä on ollut oman näyttelijäkumminsa ja ryhmät ovat saaneet meiltä muutakin apua. He ovat kysyneet puvustosta neuvoja, päässeet lavastajan juttusille ja tavanneet teatteritekniikan ammattilaisia. Minä olen ollut yhteyshenkilönä, ohjaajien apuna ja järjestänyt tapahtumaa, jossa nuoret pääsevät esiintymään ammattiteatterin puitteissa.”, kertoo alueteatterikuraattori Johanna Virsunen. Rovaniemen festareiden raati valitsee yhden ryhmistä edustamaan Lappia hankkeen päätöstapahtumaan Åbo Svenska Teateriin 15.-16. toukokuuta.


Lapin Nuori Näyttämö -festivaalien ohjelmassa
perjantaina 17.4.
klo 12 Festivaalien avajaiset Paavo-näyttämön lämpiössä
klo 13 Young Art IV, Rovaniemi: ZOO Paavo-näyttämöllä
klo 15 Kittilän nuorisoteatteri: Keltainen pallo Ertsa-näyttämöllä
klo 17 H-Moilaset, Rovaniemi: Senga sengana  Ertsa-näyttämöllä
klo 19 Aurora Borealis, Ivalo: ZOO Paavo-näyttämöllä

lauantaina 18.4.
klo 12 Napapiirin yläasteen draamaryhmä, Rovaniemi: Keltainen pallo Paavo-näyttämöllä 
klo 14 H-Moilaset, Rovaniemi: Senga sengana Ertsa-näyttämöllä
klo 16 Kittilän nuorisoteatteri: Keltainen pallo Ertsa-näyttämöllä

Liput esityksiin 8/5 € verkkokaupasta ja teatterin lipunmyynnistä.


Muut paikallisfestivaalit:
Kajaanin Kaupunginteatterissa 11.4.     
Helsingin kaupunginteatterissa 2.-3.5.     
Lappeenrannan kaupunginteatterissa 5.-6.5.     
Jyväskylän kaupunginteatterissa  8.-9.5.   

Lisätietoja saa Johanna Virsuselta: 0400 893329, johanna.virsunen@rovaniemi.fi ja hankkeen tuottajalta Inke Rosilolta: 040 560 8607, nuori.nayttamo@tnl.fi.

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. Esitysten lisäksi Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Teatteri on ollut vuodesta 2011 evakossa peruskorjattavasta Lappia-talosta ja sen esityksiä pääsee syksyyn 2015 saakka katsomaan Rovaniemen teatterikortteliin, Maakuntakatu 3-5:n ja 6-8:n teatteritaloihin. Lisäksi näytelmiä nähdään alueteatterin tuomina Lapin kunnissa.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs