Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Näkymätön – palkittujen tekijöiden lastenkirja käsittelee kiusaamista ja ulkopuolisuuden kokemusta

Lasten Keskus

Näkymätön – palkittujen tekijöiden lastenkirja käsittelee kiusaamista ja ulkopuolisuuden kokemusta

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2016 klo 14:19
Julkaisija: Lasten Keskus

Elina Hirvonen ja kuvittaja Ville Tietäväinen ovat julkaisseet lasten kuvakirjan Näkymätön (Lasten Keskus). Ensimmäisessä yhteisessä teoksessaan palkittu tekijäkaksikko on tarttunut kipeään ja ajankohtaiseen aiheeseen: kiusaamiseen ja ulkopuolisuuden tunteeseen.

Tarina kuljettaa lukijan vaikeiden tilanteiden ja tunteiden läpi – kuitenkin niin, että apu ja turva ovat aina lähellä. Tietäväisen vahvoissa kuvissa ulkopuolisuus ja outous näyttäytyvät koskettavalla tavalla. Vaikeaa aihetta käsitellään hellyydellä ja paljaalla rehellisyydellä.

Tarinassa Kukka ei halua olla Kukka. Hän haluaa olla Kapteeni, ja johtaa kaikkivoipaisten Avaruustyyppien joukkoja. Päiväkodissa hän haluaisi leikkiä toisten lasten kanssa, mutta toiset eivät halua häntä leikkiin. Onneksi Avaruustyypit tietävät, miten toimia silloin, kun Kapteenin omat neuvot ovat loppu.

Teos tärkeästä teemasta sopii perheille ja lapsiryhmille varhaiskasvatuksen tueksi.

Elina Hirvonen on suomalainen kirjailija, toimittaja ja dokumenttielokuvien tekijä. Hirvosen esikoisromaani Että hän muistaisi saman (2005) oli Finlandia-palkintoehdokkaana ja toinen romaani Kauimpana kuolemasta (2010) palkittiin Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnolla. Hirvosen teoksia on käännetty useille eri kielille.

Ville Tietäväinen on suomalainen graafinen suunnittelija, kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Hän on koulutukseltaan arkkitehti. Tietäväisen teos Näkymättömät kädet (2011) voitti Sarjakuva-Finlandian. Tietäväinen on saanut teoksillaan myös useita Finlandia Junior -ehdokkuuksia.

Elina Hirvonen ja Ville Tietäväinen (kuv.) Näkymätön. Lasten Keskus, Helsinki. 32 s. ISBN 978-952-288-549-4. Kl L 85. Sid. Ovh. 24,00

Lisätietoja: Lasten Keskus / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi (09 6877 4568) tai Elina Hirvonen hirvoelina@gmail.com  ja Ville Tietäväinen ville@studiotietavainen.fi.

Arvostelukappaleet ja kuvapyynnöt: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

Liitetiedostot

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs