Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Myyasuntoni.fi: kodin sähkölaitteet kevätkuntoon yksinkertaisilla vinkeillä

MyyAsuntoni.fi

Myyasuntoni.fi: kodin sähkölaitteet kevätkuntoon yksinkertaisilla vinkeillä

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2015 klo 08:00
Julkaisija: MyyAsuntoni.fi

Nyt on hyvä aika aloittaa kodin kevätvalmistelut myös sähkölaitteiden osalta, neuvoo Vattenfallin energia-asiantuntija DI Malkus Lindroos MyyAsuntoni.fi-verkkopalvelun blogissaan.

Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa ilmanvaihtokone ja kääntää lämmönvaihdin kesäasentoon, jolloin ylimääräistä lämpöä poistuu enemmän ilmanvaihdon mukana. Samalla on fiksua puhdista ilmanvaihtokone, jotta suodattimet keräävät siitepölyt tehokkaasti.

Jos kodissa on ilmalämpöpumppu, kannattaa se puhdistaa perusteellisemmin. Lämmityksen tarpeen vähentyessä sen käyttö vähenee, puhdas ilmalämpöpumppu tarvitsee pienemmän puhallintehon, joten pumppu on hiljaisempi. Ilmalämpöpumpun sisäyksikön kansi avataan ja imuroidaan suodattimiin kertynyt pöly. Samalla kannattaa tarkistaa asetukset, keväällä ilmalämpöpumppu riittää tuottamaan tarvittavan lämmön, joten asetuslämpötila kannattaa asettaa huoneiston tavoitelämpötilaan, eli n. 21–22 asteeseen ja sammuttaa muut lämmityslaitteet.

Ikkunanpesu kuuluu myös kevätpuuhiin, sillä pöly ja lika estävät valon ja lämmön pääsyn ikkunoiden läpi. Lika ja pöly voivat viedä valon tehosta jopa 40 %.

Aurinkoenergiaa kannattaa hyödyntää avaamalla sälekaihtimet kun sisällä lämpöä vielä tarvitaan tai vastaavasti sulkemalla ne päiväksi silloin kun jäähdytyskausi on alkamassa. Energiaa saa talteen myös aurinkopaneeleilla.

Lue koko blogi: http://blogi.myyasuntoni.fi/blog/2015/03/16/koti-kevatkuntoon/

MyyAsuntoni.fi on Suomen kattavin kiinteistönvälittäjäportaali, jossa on mukana yli 500 kiinteistönvälittäjää. Sivustolla olevassa blogissa julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Lisätietoa: toimitusjohtaja Jussi Hietaranta, jussi@myyasuntoni.fi, 040-7368747, www.myyasuntoni.fi, facebook.com/myyasuntoni, twitter.com/myyasuntonifi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs