Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Ministeri Tiilikainen jouduttaa sokerijuurikkaan toimialasopimuksen syntymistä

Maa- ja metsätalousministeriö

Ministeri Tiilikainen jouduttaa sokerijuurikkaan toimialasopimuksen syntymistä

Tiedote.
Julkaistu: 29.02.2016 klo 13:31
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Sokerijuurikkaan toimialasopimusta koskevat neuvottelut teollisuuden ja viljelijöiden välillä ovat katkenneet. Teollisuus on pyytänyt maa- ja metsätalousministeriötä asettamaan sovittelijan. EU:n markkina-asetus edellyttää jäsenmaan ryhtyvän tarvittaviin toimenpiteisiin osapuolten etujen suojaamiseksi, jos toimialasopimusta ei ole.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen on päättänyt edistää toimialasopimuksen syntymistä asettamalla sovittelijan. Sovittelijaksi on valittu maa- ja metsätalousministeriön entinen osastopäällikkö Heimo Hanhilahti, joka aloittaa työnsä välittömästi. Sopimukseen pääsy edellytti sovittelijan asettamista myös vuosi sitten, jolloin sopimus syntyi entisen kansliapäällikön Jarmo Vaittisen avustuksella.

Sokeriyrityksen ja viljelijöiden edustajien tekemä toimialasopimus määrittää sokerijuurikkaan ostoehdot. Sopimus noudattaa EU:n markkina-asetuksen määräyksiä. Sopimus olisi hyvä saada tehtyä mahdollisimman pian, jotta viljelijät pääsevät valmistautumaan kylvöihin. Viljelijät eivät pysty tekemään viljelysuunnitelmia tai siementilauksia ilman tietoa toimitussopimuksen ehdoista. Sokeritehtaan on puolestaan varmistettava raaka-aineen saatavuus. Teollisuus solmii viljelijöiden kanssa juurikkaan toimitussopimukset sen jälkeen, kun toimialasopimus on valmis.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ministerin erityisavustaja Jukka-Pekka Kataja, p. 050 341 9934
maatalousylitarkastaja Leena Seppä, p. 0295 162 373
etunimi.sukunimi@mmm.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs