Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Millainen oli Ainolan sauna ja Sibelius saunojana? Tutustu Senaatti-kiinteistöjen arvokohteisiin verkossa

Senaatti-kiinteistöt

Millainen oli Ainolan sauna ja Sibelius saunojana? Tutustu Senaatti-kiinteistöjen arvokohteisiin verkossa

Tiedote.
Julkaistu: 08.12.2015 klo 08:00
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt on uudistanut arvokiinteistöesittelynsä www.senaatti.fi/arvokiinteistot.Verkkosivusto esittelee valtion rakennushistoriallisesti arvokasta kiinteistöomaisuutta sanoin ja kuvin, ja sisältää nyt myös yli 70 eri rakennuksista laadittua selvitystä. Uusimpana on Jean Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi julkaistu Ainolan saunan rakennushistoriaselvitys. Teos valottaa myös sitä, mikä merkitys saunalla oli Sibeliukselle ja miten sauna nivoutui arkielämään Ainolassa. 

Valtion kiinteistöjä hallinnoivalla Senaatilla on hallinnassaan ja hoidossaan yhteensä yli 500 suojeltua rakennusta. Lisäksi arvokiinteistöiksi lasketaan joukko viime vuosina rakennettuja arkkitehtuuriltaan merkittäviä rakennuksia, kuten esimerkiksi Kiasma ja Musiikkitalo. Tarkempaan esittelyyn on valittu yli 50 rakennusta tai rakennusryhmää. Uutuutena ovat esimerkiksi Museovirastolta vuoden 2014 alussa siirtyneet linnat ja museot. Sivustolla voi lukea kohteiden historiasta, arkkitehtuurista ja korjauksista.  Sivustoa täydennetään edelleen.


Rakennushistoriaselvitykset kertovat mielenkiintoisia tarinoita rakennusten ja myös niiden käyttäjien elämästä

Uutena osiona esittelyssä julkaistaan yli 70 Senaatti-kiinteistöjen tai sen edeltäjien teettämää rakennushistoriaselvitystä kaikille luettavaksi. Selvityksiin tutustuessa voi havainnoida rakennushistoriaselvitysten kehityskulkua. Alkuaikojen taidehistoriallisista tarkasteluista on siirrytty laajasti kuvitettuihin ja taitettuihin teoksiin, joihin sisältyy analyysia niin kohteen rakennetekniikasta, toiminnan muutoksista kuin nykytilanteesta. Rakennushistoriaselvitysten laatiminen ennen korjaushankkeita ja myyntitilanteita on Senaatti-kiinteistöissä ja muillakin rakennuttajilla jo vakiintunut käytännöksi.

Millainen Sibelius oli saunojana?

Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on julkaistu Arkkitehtitoimisto Simo Freese Oy:n laatima Ainolan saunan rakennushistoriaselvitys.  Ainolan saunan suunnitteli puuseppäkoulun käynyt Aino Sibelius. Aino itse ei välittänyt saunomisesta, mutta Sibelius kylpi mielellään, tosin enimmäkseen pukuhuoneen ammeessa. Teoksesta voi lukea, millainen kylpijä Jean Sibelius oli ja kuinka sauna nivoutui arkielämään Ainolassa. Arkkitehtuuriltaan sinänsä yksinkertaista saunaa vinttikaivoineen ja vesikouruineen voidaan pitää ennen muuta suunnittelijansa Aino Sibeliuksen saavutuksena ja muistomerkkinä. Lisäksi teokseen on kirjattu talvella 2014–2015 toteutetun saunan konservointihankkeen vaiheet.

 

Lisätietoja: Rakennuttajapäällikkö Selja Flink, p. 0205 811 706, selja.flink@senaatti.fi 

www.senaatti.fi/arvokiinteistot


 

Liitetiedostot

Senaatti-kiinteistöt on valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana toimiva liikelaitos. Haluamme yhdessä asiakkaidemme kanssa tehdä Suomen valtiosta uusien työnteon tapojen edelläkävijän ja luoda työympäristöjä joissa innostutaan, onnistutaan ja viihdytään. Huolehdimme valtion kiinteistövarallisuudesta yhteiskuntavastuullisesti ja luomme osaamisellamme arvoa yhteiskunnalle.  Senaatti-kiinteistöjen hallinnassa on myös merkittävä määrä kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokasta kiinteistöomaisuutta.  Senaatti-kiinteistöt huolehtii hallinnassaan olevien kiinteistöjensä arvon säilymisestä yhteiskuntavastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

 www.senaatti.fi   www.senaatti.fi/arvokiinteistot  www.yhteiskuntavastuuraportti2014.senaatti.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs