Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Metsänkäsittely alkanut Suomussalmen Leipimäessä

Metsähallitus

Metsänkäsittely alkanut Suomussalmen Leipimäessä

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2016 klo 13:22
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallitus Metsätalous Oy on aloittanut metsänkäsittelyn soidensuojelualueeseen rajautuvalla Leipimäen alueella Suomussalmella.

Metsähallituksen Suomussalmen metsätiimin suunnittelema metsänkäsittelyalue on yhteensä 14,6 hehtaaria. Alue rajoittuu Tulisuon-Varpusuon soidensuojelualueeseen ja kohde on ollut mukana useissa eri suojeluselvityksissä, mutta se on jätetty metsätalouskäyttöön.

Alueella tehdyn liito-oravahavainnon vuoksi luontojärjestöt ovat valittaneet nykyisestä hakkuusuunnitelmasta hallinto-oikeuteen. Se ei ole ottanut valitusta käsittelyyn, koska luonnonsuojelulain mukainen liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkojen rajaaminen on lopetettu. Leipimäen metsienkäsittely on laadittu Kainuun Ely-keskuksen tammikuussa 2016 tekemän päätöksen mukaisesti.

”Toteutus tehdään Kainuun Ely-keskuksen Metsähallitukselle tekemän rajausesityksen mukaisesti”, Metsähallitus Metsätalous Oy:n tiimiesimies Heikki Juntunen kertoo.

Lisäksi Ely-keskuksen arvion mukaan hakkuilla ei ole vaikutusta viereiseen Natura-alueeseen.

Luonnonsuojeluyhdistys Tapiola ja Ylä-Kainuun luonto ry ovat jättäneet Kainuun Ely-keskukselle vireillepanon, jossa vaaditaan hakkuiden keskeyttämistä Leipimäen alueella. Ely-keskus on pyytänyt asiasta lausunnon Metsähallitus Metsätalous Oy:ltä.


Lisätietoja:
Metsähallitus Metsätalous Oy, tiimiesimies Heikki Juntunen, p. 0400 295 463 ja suunnittelupäällikkö Hannu Tolonen, p. 0400 130 603.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs