Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Meteorologiska institutet inleder samarbetsförhandlingar

Ilmatieteen laitos

Meteorologiska institutet inleder samarbetsförhandlingar

Pressmeddelande.
Publicerad: 23.02.2015 kl. 14:00
Utgivare: Ilmatieteen laitos

På grund av nedskärningar i Meteorologiska institutets finansiering är besparingsmålet cirka 4,6 miljoner euro. Det uppskattade behovet av personalminskningar är högst 85 personer fram till år 2016.

Meteorologiska institutet har idag den 23 februari lämnat en förhandlingsframställning till personalrepresentanterna om besparings- och anpassningsbehov på sammanlagt 4,6 miljoner euro fram till år 2016. I de planerade besparingsåtgärderna ingår också personalminskningar som uppskattas uppgå till högst 85 personer. Förhandlingarna berör hela personalen vid Meteorologiska institutet.

Samarbetsförhandlingarna beror på besluten om nedskärningar i Meteorologiska institutets finansiering, såsom nedskärningar i statens budgetfinansiering på grund av det allmänna ekonomiska läget samt reformen av forskningsinstituten och forskningsfinansieringen.

”Trots det stora besparingsmålet är vårt mål att säkerställa att Meteorologiska institutet även i framtiden är en konkurrenskraftig organisation som svarar på samhällets och kundernas behov”, säger Meterologiska institutets generaldirektör Petteri Taalas. ”Det finns en stark efterfrågan på våra tjänster och vår forskning inom samhällets olika sektorer.” 

Förhandlingarna inleds den 2 mars 2015.

 

 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs