Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Maksutonta asianajajapäivystystä jo 13 paikkakunnalla – uutena Joensuu

Suomen Asianajajaliitto

Maksutonta asianajajapäivystystä jo 13 paikkakunnalla – uutena Joensuu

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2016 klo 09:37
Julkaisija: Suomen Asianajajaliitto

Maksuton asianajajapäivystys käynnistyy tammikuussa Joensuussa. Asianajajien eri puolilla maata hoitamissa maksuttomissa asianajajapäivystyksissä annetaan neuvoja kansalaisten oikeudellisiin huoliin. Päivystyksiä järjestetään säännöllisesti 13 paikkakunnalla: Heinolassa, Helsingissä (Itäkeskus ja Rikhardinkadun kirjasto), Joensuussa, Kajaanissa, Kotkassa, Lahdessa, Mäntsälässä, Oulussa, Porissa, Raumalla, Tampereella, Turussa ja Vantaalla.

Vuosittain päivystyksissä käy noin 1 300 henkilöä. Yli kolmannes asianajajapäivystyksessä käyneistä hakee neuvoa perintö- ja testamenttiasioissa. Valtaosa asianajajapäivystyksestä neuvoa hakevista on työikäisiä.

Tiedusteltavien aiheiden kirjo on laaja. Perhe- ja perintöoikeudellisten kysymysten lisäksi asianajajat opastavat muun muassa velkoihin, työsuhteisiin ja erilaisiin kauppoihin liittyvissä kysymyksissä.

Lähes 20 toimintavuoden aikana palvelun asema on vakiintunut. Asianajajapäivystyksessä annetaan kysyjille ensivaiheen neuvoja siitä, miten oikeudellisen ongelman kanssa kannattaisi edetä. Tarvittaessa asianajaja opastaa kävijää hakemaan lisäneuvoja esimerkiksi viranomaisen taholta. Lähes puolet saa vastauksen ongelmaansa jo päivystystilanteessa.

Asianajajat ovat hoitaneet asianajajapäivystystä vapaaehtoisvoimin jo vuodesta 1997 lähtien. Asianajajapäivystykset toimivat yleensä paikallisten kirjastojen tiloissa.

Lue lisää: www.asianajajaliitto.fi/asianajajapaivystys

Lisätietoa:
Janne Laukkanen, viestintä- ja kehityspäällikkö, p. 040 588 1925

Suomen Asianajajaliiton lakisääteisenä tehtävänä on säännellä ja valvoa asianajotoimintaa. Asianajajaliitto edistää asianajopalveluiden laatua, kouluttaa ja tukee asianajajia sekä osallistuu aktiivisesti lainsäädännön kehittämiseen. Asianajajaliitto on lailla perustettu julkisoikeudellinen yhteisö. Asianajajaliitto ei ole rekisteröity yhdistys, ammattiliitto tai yrittäjäjärjestö. Asianajajia on Suomessa noin 2 100. Vain Asianajajaliittoon kuuluva lakimies saa käyttää nimikettä asianajaja.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs