Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Mahtimaksa sai videot

Munuais- ja maksaliitto

Mahtimaksa sai videot

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 09:14
Julkaisija: Munuais- ja maksaliitto

Mahtimaksa jatkaa korjausliikettä suomalaisten maksojen pelastamiseksi. Uusilla piirrosvideoilla Mahtimaksa on ylipainon ikeessä ja alkoholin kurimuksessa sivulla www.mahtimaksa.fi.

Mahtimaksakampanjaan kuului jo aiemmin piirretty esite, juliste, kampanjasivu www.mahtimaksa.fi ja kuvia sosiaaliseen mediaan. Maksaviikon 9.5.–14.5. kunniaksi Mahtimaksa on saanut myös omat videot. Maksan työtahti on ollut tiukka. Kun illalla sohvalla köllöttelyyn yhdistyy vielä tissuttelu, maksan taakka kasvaa liian suureksi. Miten maksan käy

Kampanjasta vastaa Munuais- ja maksaliiton viestintäpäällikkö Petri Inomaa. Mainostoimistokumppani on Mainostoimisto Adams ja hahmot on kuvittanut Petri Suni. Videoilla äänenä on Ella Pyhältö. Kampanjaa tukee lääkeyritys MSD.

Maksa on kehon monitoimielin. Se paiskii hommia urakalla. Mahtimaksakaan ei selviä ilman hyvää tiimiä. Ylipaino, alkoholi ja lääkkeet sekä virukset uhkaavat vesittää urakan. Auta maksaa sen urakassa.

Ilman maksaa ei tule toimeen. Sillä on yli 500 tehtävää. Maksa hajottaa alkoholia, lääkkeitä ja muita vahingollisia kemiallisia aineita sekä elimistön itsensä tuottamia myrkkyjä. Maksa varastoi ravintoaineita, vitamiineja ja sokeria sekä rasvaa ja jakelee niitä vereen. Maksa tuottaa proteiineja ja muita aineita, jotka edistävät vammojen paranemista. Se erittää sappea ruuansulatuksen tarpeisiin.

Lisätietoa myös www.maksa.fi/mahtimaksa.

Mahtimaksa vastaan alkoholi

Miten Mahtimaksan käy alkoholin kurimuksessa? Katso video https://youtu.be/398EQ4PLfyg tai www.mahtimaksa.fi.

Työtahti on ollut jo pitkään tiukka. Maksa on paiskinut hommia urakalla. Kuin huomaamatta harjakaisten maljoittelusta tulee päivittäistä naukkailua. Mutta tissuttelun tulos ei olekaan rentoutus, vaan jatkuva alkoholinkäyttö rasvoittaa maksaa. Jos juominen jatkuu, maksa tulehtuu ja urakka vesittyy maksakirroosiin.

Viime hetkellä apuun rientää elintapojen muutos: Korkki menee kiinni ja pullot lentävät roskiin. Korjausliike toimii. Maksa toipuu, kun alkoholinkäyttö loppu. Kaupan päälle puntarin lukema putoaa.  Maksa saattaa taas jatkaa aherrustaan: myrkkyjen hajotusta, sokerin ja rasvan varastointia, proteiinin tuottamista ja sapen eritystä.

– Nyt korkki kiinni ja pullot piiloon, kannustaa elimistön monitaituri.

Mahtimaksa vastaan ylipaino

Miten Mahtimaksan käy taistelussa ylipainoa vastaan? Katso video osoitteessa https://youtu.be/jqDRP3m2mM8 tai www.mahtimaksa.fi.

Työmaalla urakka uhkaa kaatua. Maksan on pakko painaa pitkää päivää. Illalla ruoka maittaa. Liikunta unohtuu, kun sohva kutsuu. Ylipaino uhkaa ja vyötärö kasvaa. Maksa rasvoittuu tuhatta ja sataa. Jos tulehdus etenee maksakirroosiin, voi urakka jäädä kesken – lopullisesti.

Viime hetkellä apuun rientävät liikunta, terveellinen ruokavalio ja säännölliset ruoka-ajat. Painonpudotus auttaa: puntarin lukema putoaa ja liikuntaa taltuttaa vyötärölihavuuden. Maksa saattaa taas jatkaa aherrustaan: myrkkyjen hajotusta, sokerin ja rasvan varastointia, proteiinin tuottamista ja sapen eritystä.

– Älä kasvata vatsaa, se rasvoittaa maksaa, huudahtaa elimistön monitaituri.

Lisätietoja maksakampanjasta:
Petri Inomaa
Viestintäpäällikkö, Munuais- ja maksaliitto
040 5240 679
petri.inomaa@muma.fi

www.mahtimaksa.fi
www.maksa.fi
www.facebook.com/munuaisjamaksaliitto
www.twitter.com/MunuainenMaksa
#mahtimaksa

 

Liitetiedostot

Munuais- ja maksaliitto on valtakunnallinen kansalais- ja potilasjärjestö. Liitto tukee sairastuneiden ja heidän läheistensä mahdollisuuksia hyvään elämään ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Liiton tavoitteena on munuais- ja maksasairauksien ja niistä johtuvien haittojen ennaltaehkäisy, sairauksien varhainen toteaminen ja hyvä hoito sekä kuntoutumisen tukeminen kaikissa sairauden vaiheissa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs