Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Mahtimaksa korjaa, varastoi ja puhdistaa

Munuais- ja maksaliitto

Mahtimaksa korjaa, varastoi ja puhdistaa

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2015 klo 08:05
Julkaisija: Munuais- ja maksaliitto

Maksa on elimistön kaltoin kohdeltu puurtaja. Ylipaino ja alkoholi vahingoittavat maksaa. Lääkkeet, luontaistuotteet tai sienet voivat olla vaaraksi. Helpota maksan työtä terveillä elintavoilla.

Supersankarimunuainen www.supersankarimunuainen.fi on saanut sukulaisen. Mahtimaksa on kehon monitoimikone. Sillä on yli 500 tehtävää. Maksa paiskii hommia urakalla, mutta sekään ei selviä ilman hyvää tiimiä. Ylipaino ja alkoholi sekä virukset ja väärin annostellut lääkkeet uhkaavat urakkaa. Uupumuksen merkit huomaa usein vasta, kun maksa on jo vaurioitunut.

Päivittäinen naukkailu ei rentoutakaan, vaan jatkuva alkoholinkäyttö rasvoittaa maksaa. Työtahti on tiukka ja ruoka maistuu. Töiden jälkeen liikunta unohtuu ja sohva kutsuu. Vyötärö kasvaa ja ylipaino uhkaa. Illalla päätä kivistää, eikä annosteluohjetta jaksa lukea. Kannattaisi. Kipulääke liian suurina annoksina vaurioittaa maksaa.

Ole kunnon työnantaja. Huolehdi maksan hyvinvoinnista ennen kuin on myöhäistä. Helpota maksan urakkaa terveillä elintavoilla: vältä ylipainoa, vähennä alkoholia, liiku ja annostele lääkkeet oikein. Ihmisellä on vain yksi maksa, sen kanssa kannattaa pysyä väleissä.

– Jaksaa, jaksaa, painaa, painaa, huudahtaa Mahtimaksa Munuais- ja maksaliiton kampanjassa www.mahtimaksa.fi sekä julisteessa, esitteessä ja sarjakuvissa. Lisätietoa ja julkaistavia kuvia myös www.maksa.fi/mahtimaksa.

Maksa hajottaa alkoholia, lääkkeitä ja muita vahingollisia kemiallisia aineita sekä elimistön itsensä tuottamia myrkkyjä. Maksa varastoi ja jakelee ravintoaineita, vitamiineja, sokeria ja rasvaa. Maksa tuottaa proteiineja ja muita aineita, jotka edistävät vammojen paranemista. Se erittää sappea ruuansulatuksen tarpeisiin.

Munuais- ja maksaliitto viettää Maksaviikkoa 4.5. alkaen. Yleisöluentoja järjestään 9 paikkakunnalla.

Mahtimaksa!-kampanjan on toteuttanut Mainostoimisto Adams ja sen on kuvittanut Petri Suni.

Lisätietoja
Petri Inomaa
Viestintäpäällikkö, Munuais- ja maksaliitto
040 5240 679
petri.inomaa@musili.fi

www.mahtimaksa.fi
www.maksa.fi

#mahtimaksa
Facebook: munuaisjamaksaliitto
Twitter: MunuainenMaksa

Liitetiedostot

Munuais- ja maksaliitto on valtakunnallinen kansalais- ja potilasjärjestö. Liitto tukee sairastuneiden ja heidän läheistensä mahdollisuuksia hyvään elämään ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Liiton tavoitteena on munuais- ja maksasairauksien ja niistä johtuvien haittojen ennaltaehkäisy, sairauksien varhainen toteaminen ja hyvä hoito sekä kuntoutumisen tukeminen kaikissa sairauden vaiheissa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs