Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Maahanmuuttovirasto vähentää turvapaikanhakijoiden vastaanottoyksiköiden määrää – myös SOS-Lapsikylän Haapajärven yksikössä toiminta nykymuodossaan lakkaa

SOS-Lapsikylä

Maahanmuuttovirasto vähentää turvapaikanhakijoiden vastaanottoyksiköiden määrää – myös SOS-Lapsikylän Haapajärven yksikössä toiminta nykymuodossaan lakkaa

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2016 klo 14:12
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

Maahanmuuttovirasto (Migri) on tehnyt kokonaisselvityksen vastaanottoyksiköistä. Suomesta turvapaikkaa hakeneiden määrä on laskenut oleellisesti. Tänä vuonna turvapaikkaa on hakenut noin 2200 henkilöä.

Saamamme tiedon mukaan Maahanmuuttovirasto vähentää myös alaikäisten lasten vastaanottokeskuksien määrää. Ryhmäkotitoiminta lakkaa syyskuun loppuun mennessä myös SOS-Lapsikylän Haapajärven yksikössä. Lakkauttamispäätös liittyy Maahanmuuttoviraston tekemään kokonaisarvioon yksiköiden tarpeesta. Lakkauttamispäätöksen taustalla ei Maahanmuuttoviraston mukaan ole SOS-Lapsikylän toiminta, johon se on ollut erittäin tyytyväinen.

SOS-Lapsikylä neuvottelee parhaillaan Maahanmuuttoviraston, Haapajärven kaupungin ja ELY-keskuksen kanssa mahdollisuuksista jatkaa toimintaa Haapajärven yksikössä perheryhmäkotina. ”Tavoitteemme on, että ryhmäkotiin sijoitetut lapset voisivat jatkaa nykyisessä paikassaan tuttujen työntekijöiden kanssa, mikä olisi lasten etu”, sanoo SOS-Lapsikylän Pohjois-Suomen aluejohtaja Sinikka Loukusa.

Lisätietoja:

Sinikka Loukusa, SOS-Lapsikylän Pohjois-Suomen aluejohtaja, p. 040 706 8351

Aija Rikala, viestintäpäällikkö, SOS-Lapsikylä, p. 050 555 2515

 

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Autamme perheitä varhaisen tuen sekä avo- ja sijaishuollon palveluin. Keräämme myös varoja lasten ja perheiden tukemiseen. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa.

Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs