Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lyömäsoittaja mukana vastaanottokeskuksen arjessa

Kuopio-Tahko Markkinointi

Lyömäsoittaja mukana vastaanottokeskuksen arjessa

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2016 klo 14:41
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Kuopion kaupunginorkesterin lyömäsoitinten äänenjohtaja Sho Kubota johdatteli lapsia rytmien maailmaan 14.-16.9. Tarinan vastaanottokeskuksessa Siilinjärvellä. Työpajat kuuluvat Kuopion kaupunginorkesterin pienyhtyetoimintaan, jonka puitteissa orkesterin muusikot jalkautuvat erilaisiin ympäristöihin Kuopiossa ja sen lähialueilla.

Japanin Tokiosta kotoisin oleva Sho Kubota on toiminut Kuopion kaupunginorkesterin lyömäsoitinten äänenjohtajana syksystä 2012 lähtien. Hän on tehnyt aiemmin työpajatoimintaa Saksassa, jossa hän valmisti työpajoja maahanmuuttajataustaisille lapsille. Samalle kohderyhmälle Kubota piti rytmityöpajoja Kuopion Setlementti Puijolan ylläpitämässä Tarinan vastaanottokeskuksessa Siilinjärvellä 14.-16.9.

Kubotan mukaan lyömäsoittimet ovat hyvä soitinryhmä aloittaa musiikkiin tutustuminen. ”Esimerkiksi helistimet ovat samalla myös leluja, jolloin ne sopivat lasten käyttöön hyvin”, Kubota kertoi. Soittimet olivat lapsille ilmeisen mieleisiä, ja he testasivat eri soitinten ääniä innokkaasti. ”Saanko pitää tämän soittimen?”, kyselikin yksi kouluikäisistä osallistujista työpajan jälkeen. Kubota ilahdutti vastaanottokeskuksen asukkaita myös pienimuotoisella konsertilla kahtena päivänä. Sekä työpajat että konsertit houkuttelivat paikalle yhteensä reilut 150 kuulijaa.

Työpajat ovat osa Kuopion kaupunginorkesterin säännöllistä pienyhtyetoimintaa, joka vie orkesterin muusikot soittamaan erityyppisiin paikkoihin Kuopiossa ja sen lähiympäristössä. Sho Kubota pitää vielä syksyn aikana työpajoja maahanmuuttajataustaisille lapsille Kalevalan koulussa.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

Kuopion Musiikkikeskus on kansainvälisen tason konsertti- ja kongressikeskus Savon sydämessä. Kuopion Musiikkikeskus kuuluu Suomen konsertti- ja kongressitalojen eliittiin, mutta on myös paljon muutakin. Huolehtivan emolinnun tavoin se levittää suojaavat siipensä kuopiolaisen musiikkielämän ylle, tarjoten kodin Kuopion kaupunginorkesterille ja lainaten suojaansa lukuisille kiitollisille vierailijoille vuosittain. Lisäksi talon suojissa opiskelee tulevia musiikin ja tanssin ammattilaisia, jotka omalta osaltaan takaavat sen, että talo elää ajan hermolla nuorekkaana käymättä mieleltään vanhaksi. Kuopion Musiikkikeskuksen seinien sisällä toimivat oppilaitokset - Kuopion konservatorio, Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö sekä Savonia Ammattikorkeakoulun Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemia - tarjoavat korkeatasoista koulutusta vauvaikäisistä ammattikoulutukseen saakka.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs