Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » LVI-Naiset ry palkitsi ansioituneita LVI-alan naisopiskelijoita

LVI-Naiset

LVI-Naiset ry palkitsi ansioituneita LVI-alan naisopiskelijoita

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2015 klo 16:18
Julkaisija: LVI-Naiset

LVI-Naiset ry on vuosittain palkinnut nuoria ja ansioituneita LVI-alan naisopiskelijoita. Tämän vuoden stipendit luovutettiin yhdistyksen kevätkokouksessa Sara Nordströmille (Porvoon ammattiopisto) ja Saara Vänskälle (Tampereen ammattikorkeakoulu). 

Naisopiskelijoita on edelleen alan oppilaitoksissa vain muutama prosentti. Sukupuolijakauma on näkyvissä LVI-alan lisäksi laajemmin teknisillä aloilla, muistuttaa Saara Vänskä, yksi stipendin saaneista opiskelijoista. Matematiikka, fysiikka ja muut luonnontieteet tulisi saada tytöille houkuttelevammiksi jo ala-asteella. Jos kiinnostus herää jo lapsuudessa, se parhaassa tapauksessa kasvaa vuosien myötä ja vaikuttaa uravalintoihin tulevaisuudessa. Ylipäätään tulisi lapsesta asti painottaa sitä, ettei ole erikseen miesten ja naisten töitä, vaan kaikki voivat tehdä kaikkea. Vänskä ja Nordström korostavat myös alan houkuttelevuuden lisäämistä erilaisilla markkinointitavoilla ja -foorumeilla.  

Stipendiaateista niin palkituista kuin muistakin nuorista hakijoista heijastui vahva ammattilaisen ote, kertoo LVI naisten puheenjohtaja Maarika Maury. Tämän päivän nuorten vahvuuksia ovat ammatillisen osaamisen lisäksi erinomaiset yhteistyö- ja verkostoitumistaidot. He ymmärtävän myynnin sekä markkinoinnin niin ja ovat taitavia tietoteknisesti ja ymmärtävät myös sosiaalisen median merkitykseen työelämässä. 

Rajat miesten ja naisten ammattien välillä ovat vähitellen kaventuneet. Tämä on positiivinen suuntaus, korostaa LVI-Naisten puheenjohtaja Maarika Maury. Naiset pärjäävät mainiosti alkujaan hyvinkin miesvaltaisilla aloilla.

 

Lisätietoja

Maarika Maury

Hallituksen puheenjohtaja

LVI-Naiset ry    

maarika@kissconsulting.fi

LVI-Naiset ry on vuonna 2008 perustettu LVI-alalla toimivien naisten yhteistyöverkosto. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää naisten näkyvyyttä, verkostoitumista ja kehittymistä LVI-alalla sekä toimia esikuvana ja näin kannustaa nuoria naisia alan opintojen pariin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs