Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Luonnonsuojeluliitto palkitsi kirkon, vapaa-ajan kalastajat ja Heli Saavalaisen

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojeluliitto palkitsi kirkon, vapaa-ajan kalastajat ja Heli Saavalaisen

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2015 klo 12:00
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto on antanut tämän vuoden Ympäristöpalkinnon Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ympäristötyölle uutta luovasta ympäristötyöstä ja vastavoimana toimimisesta aikamme materialismille.

Esimerkkejä kirkon palkitusta työstä ovat Ekopaasto, ympäristön hävittämisen tuomitseminen synniksi, elintapojen muutostarpeen esiin tuominen, Vihreät riparit ja Kirkon ympäristödiplomin menestyksellinen jalkauttaminen omassa toiminnassa. Kirkon ympäristötyön vahvuuksia on myös lapsityö, jossa tuodaan usein esiin luonnosta huolehtiminen.

“Kuten Paavi Franciscus on huomauttanut, kirkon tehtäviin kuuluu kutsua ihmisiä ekologiseen kääntymykseen ja lohduttaa heitä sanomalla ekologisesta toivosta. Muistuttakoon tämä palkinto meitä tästä tehtävästä”, arkkipiispa Kari Mäkinen kommentoi palkinnon johdosta.

Viidettä kertaa jaetun Ympäristöavaus –palkinnon sai Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) perhokalastuksen MM-kisojen perumisesta Iijoella, vastalauseena Kollajan tekoaltaan suunnittelulle.

SVK edistää vapaa-ajankalastusta, joka kestävällä tavalla ja monipuolisesti hyödyntää luontaisesti uusiutuvia kalakantoja. Järjestö perui maaliskuussa vuodelle 2017 valmistellut MM-kilpailut, kun Pudasjärven kunnanvaltuusto teki Iijoen suojelun kannalta kielteisen päätöksen.

Kolmatta kertaa annetun Kultainen Sulka -lehdistöpalkinnon sai toimittaja Heli Saavalainen edellä käyvästä ympäristöuutisoinnista Helsingin Sanomissa.

HS:n kotimaan toimituksessa työskentelevän Heli Saavalaisen kirjoituksissa aihepiirit ovat vaihdelleet laajasti, aina Itämeren suojelusta suurpetoihin, soihin, metsiin ja ympäristöhallinnon tulevaisuuteen. Saavalainen on omalla työllään osoittanut osaavan ympäristötoimittajan merkityksen toimituksessa, kun hän on käsitellyt vaikeaselkoisia ja monimutkaisia ympäristöaiheita nautittavan selkeästi.

Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö. Ympäristöpalkinto on järjestön tärkein tunnustus, joka on jaettu vuodesta 1980 lähtien. Palkinto myönnetään merkittävästä ja pitkäaikaisesta työskentelystä luonnon ja ympäristön hyväksi. Ympäristöavaus –palkinto myönnetään merkittävästä yksittäisestä teosta ympäristön puolesta. Kultainen Sulka on lehdistöpalkinto. Palkintoihin ei liity rahaa.

Tänä vuonna palkinnot luovutettiin Suomen luonnon päivänä 29.8. Espoon Nuuksiossa, Suomen luontokeskus Haltiassa.

 

Lisätietoja:

Sirkku Manninen, hallituksen varapuheenjohtaja, puh. 040 5631546

Matti Nieminen, viestintäpäällikkö, puh. 050 5642283, etunimi.sukunimi@sll.fi

Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristöpalkinnot:
http://www.sll.fi/jarjesto/ymparistopalkinto

 

------
Matti Nieminen
Viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050-5642283, matti.nieminen@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs