Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » LumiHotelli uudistuu juhlavuoteen

Kemin Matkailu Oy - Kemi Tourism Ltd.

LumiHotelli uudistuu juhlavuoteen

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2014 klo 08:15
Julkaisija: Kemin Matkailu Oy - Kemi Tourism Ltd.

Tiedote 31.10.2014

LumiHotelli uudistuu juhlavuoteen

Kemin LumiLinnan 20. kausi käynnistyy tammikuussa 2015. Juhlavuoden teemana on Suomalaisuus – The Way of Finland. Osana LumiLinnan kokonaisuutta juhlavuonna myös LumiHotellin konseptia on muokattu. ”Totesimme viime vuonna, että lumi- ja jääveistoksin koristellut huoneet ovat jatkuvasti kysytyimpiä”, toteaa Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen. ”Huonekonseptin uudistaminen päätettiin aloittaa rakentamalla useampia sviittejä ja kauden uutuutena myös superior-huoneita, joissa teema näkyy. Samalla voimme tarjota uusille yhteistyökumppaneille yksilöllistä näkyvyyttä nimikkohuoneiden muodossa.”

LumiHotelli-yhteistyöstä innostui tulevana vuonna 30-vuotista taivaltaan juhliva Unikulma. Markkinointipäällikkö Kaisa Skyttä iloitsee juhlavuosien yhteensopivuudesta: ” Suomalaisena perheyrityksenä haluamme olla mukana kotimaisissa koko perheen elämyksissä ja LumiLinna on varmasti hieno ja vaikuttava sellainen. Yhteistä meille on, että molemmat vietämme juhlavuotta 2015. Toivomme että LumiHotellin vieraat nukkuvat erikoisissakin olosuhteissa hyvin ja nauttivat pohjoisesta luonnosta. LumiHotellin sviiteissä nukutaankin tänä vuonna Unikulman sängyissä.”

Hotelli- ja ravintolatoiminnastaan tunnettu Restel räväyttää yhteistyön merkeissä ensimmäisen pop up –hotellihuoneensa LumiHotellin sviittiin. ”Cumuluksen motto ”Kaupunki täynnä mahdollisuuksia – tee mitä haluat” sopii loistavasti kuvaamaan yhteistyötä”, naurahtaa Cumulus-ketjun brand manager Anette Österman. ”LumiLinna on vierailukohteena tuttu varmasti kaikille Kemin Cumulus-hotellissa yöpyjille, ja olemme todella iloisia näiden brändien tiiviimmästä yhteistyöstä. Odotamme innolla tulevaa talvea!”

 

Häät tunnelmallisessa LumiKappelissa

LumiHotellin sviitit ovat perinteisesti olleet osa ainutlaatuista hääkokonaisuutta. Vuosien yhteistyö Kemin Seurakunnan kanssa jatkuu juhlavuotena. LumiKappelissa järjestetään  helmi- ja maaliskuussa Marry me –päivät 20.2. ja 20.3., joina vihkiminen sujuu vaivattomasti ilman pitkällisiä ennakkojärjestelyjä.

”Tarjoamme yhdessä Kemin seurakunnan kanssa mahdollisuuden avioliittoon vihkimiseen ainutlaatuisessa LumiKappelissa. Kuulutukset ja yhteydenotto meihin ovat hääparille jäävä ennakkovalmistelu, sen jälkeen hoidamme kaikki järjestelyt täällä päässä. Marry me –päivien vihkihetket ovat osa Linnan juhlavuotta. Tarvittaessa todistajatkin järjestyvät talon puolesta”, toteaa hääkoordinaattori Tanja Turja Kemin Matkailusta.

”Toki järjestämme häätilaisuuksia muulloinkin LumiLinna-kauden aikana. Hääseurueiden koko vaihtelee vihkiparista usean kymmenen hengen seurueisiin, ja ohjelman sisältö suunnitellaan aina hääparin toiveiden mukaan. Kappelille voi saapua vaikka poron vetämässä reessä, ja juhlaa jatkaa joko LumiRavintolassa tai vaikka Merihovissa. Ulkomaiset parit valitsevat usein hääyön LumiHotellin sviitissä”, kertoo Turja.

Kemin LumiLinnan 20-vuotisjuhlakausi avataan lauantaina 24.1.  LumiLinna on avoinna 25.1.-6.4.2015 päivittäin klo 10-18. LumiLinnojen historiaa ja rakentamista esittelevä näyttely avataan sisäsataman Tullimakasiinissa jo 19.12., ja se on avoinna koko juhlavuoden 2015.

 

Taustaa

Vuonna 1994 ilmoille heitetty ajatus suuresta lumilinnasta toteutui vuonna 1996 kun maailman suurin LumiLinna avattiin Kemiin. LumiLinna on vakiinnuttanut paikkansa sekä kotimaisena käyntikohteena että eksoottisena matkailutuotteena, joka tunnetaan ympäri maailman. Ensimmäisen Linnan rakentamisvaiheessa ei ollut vakiintuneita jää- ja lumirakentamistekniikoita vaan kaikki tehtiin kokeellisesti, yrityksen ja erehdyksenkin kautta. Tänä päivänä Kemin LumiLinna edustaa alansa kärkeä lumirakentamisessa sekä lumi- ja jäätaiteessa. 

LumiLinnan kokonaisuuteen kuuluu 48-paikkainen LumiHotelli, lämmintä majoitustilaa Olokoloissa 26 yöpyjälle, 300-paikkainen LumiRavintola ja LumiKappeli. Linnan rakennuttaa ja sen toiminnasta vastaa Kemin Matkailu Oy, jonka toimintaan kuuluvat myös toisen ainutlaatuisen matkailukohteen, jäänmurtaja Sampon risteilyt oheispalveluineen. LumiLinna työllistää kauden aikana parikymmentä henkilöä, rakentamisaikana työntekijöiden määrä kohoaa noin viiteenkymmeneen.

 

Lisätietoja:

Tiedottaja Titta Vuorinen, 040 662 1172, titta@visitkemi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs