Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lujatalo voittanut megaluokan hankekokonaisuuden Kokkolassa

Luja-yhtiöt

Lujatalo voittanut megaluokan hankekokonaisuuden Kokkolassa

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2016 klo 08:03
Julkaisija: Luja-yhtiöt

Lujatalo Oy on voittanut Kokkolan rautatientorin ja linja-autoaseman alueen suunnittelu- ja toteuttamiskilpailun ehdotuksellaan DoReMi. Hankkeen arvo on yli 80 miljoonaa euroa. Lujatalon kumppaneina rakennusprojektissa toimivat NSA Yhtiöt Oy ja WasaCon Kokkola Oy.

Kokkolan rautatientorin ja linja-autoaseman megahankekokonaisuus on Lujatalolle ensimmäinen tämän kokoluokan hanke alueella. – Olemme enemmän kuin  tyytyväisiä onnistumiseemme tarjouskilpailussa, sanoo Lujatalon Uudenmaan ja Pohjanmaan aluejohtaja Heimo Hantula. – Meillä oli selkeä visio, kuinka halusimme kokonaisuuden näyttäytyvän, ja olimme tyytyväisiä, että kaupunginhallitus näki suunnitelmamme sekä sitoutumishalumme samoin, Hantula kertoo.

Kokkolan kaupunki on suunnitellut rautatientorille uutta käyttöä jo pidemmän aikaa. Käynnissä olevan asemakaavatyön myötä mahdollistui nyt myös asuntorakentaminen rautatientorin alueelle.Rautatientori on laajin uuteen käyttöön tuleva kohde Kokkolan keskustassa. Uuden suunnitelman myötä alueelle tulee asuntoja n. 20000 m2, hotelli, tapahtumakeskus ja n. 5000 m2 kauppakeskus.

Lujatalon ehdotuksen valitsi voittajaksi kahdesta kilpailuun osallistuneesta ehdotuksesta luottamushenkilöistä ja viranhaltijoista koostuva tuomaristo. Voittaneen ehdotuksen ”DoReMi” kokonaisote, tunnelma ja ensivaikutelma on vahva. Julkisivujen käsittelyn pohjaksi on ansiokas analyysi Kokkolan keskustan korttelirakenteesta. Sen pohjalta on löydetty hyvä tapa soveltaa uudisrakentamista nykyiseen rakenteeseen. Rakennusmassojen muotokieli ja pienet sisäänvedot ovat kokkolalaisia.

DoReMi -suunnitelman kantava ajatus koostuu kolmesta toiminnallisesta vyöhykkeestä, joista ytimenä toimii keskustakortteleiden kokonaisuus, jonka hahmo on tunnistettavissa kaikista suunnista lähestyttäessä. Kortteli on rytmitetty pienemmäksi keskusta-alueen rakentamisen rakeisuutta myötäillen. Toisena elementtinä on vehreä ja turvallinen sisäpiha ja kolmantena linkkinä kokonaisuuteen yhdistyy kävelykadun päättävä torialue sekä helppo saavutettavuus kaikilla kulkuneuvoilla tai kävellen kertoo Lujatalon Uudenmaan ja Pohjanmaan kiinteistökehitysjohtaja Tero Saanisto.

Rakennustyöt on tavoitteena aloittaa v. 2017. Kohteen rakentamisella on hyvin merkittävä työllistävä vaikutus sekä Lujatalon omien työntekijöiden että alihankkijoiden kohdalla useiksi vuosiksi.

 

Lisätietoja:
Lujatalo Oy, kiinteistökehitysjohtaja Tero Saanisto, p. 044 5852 775, tero.saanisto@luja.fi
Lujatalo Oy, aluejohtaja Heimo Hantula, p. 044 5852 968, heimo.hantula@luja.fi

Liitetiedostot

Lujatalo Oy kuuluu Luja-yhtiöihin ja on osaava valtakunnallinen rakentaja. Lujatalo on sekä toimitila- että asuntorakentaja ja sen erikoisalaa on korjausrakentaminen. Yrityksessä työskentelee yli 700 rakentamisen ammattilaista ja sen Lujakoti-tuotemerkki tunnetaan hyvän asumisen laatumerkkinä. Lisätietoa Lujatalo Oy:stä osoitteessa www.lujatalo.fi, facebook.com/lujatalo

Luja on kolmannen polven perheyritys ja yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Yritys on toiminut alalla yli 60 vuotta. Luja-yhtiöihin kuuluvat Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy. Konsernin liikevaihto on yli 450 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 1400 työntekijää 27 paikkakunnalla. Lujalla on Suomen lisäksi toimintaa myös Ruotsissa ja Venäjällä. www.luja.fi, facebook.com/lujayhtiot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs