Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lujabetonin Pernajan tehdas toimitti paalut vuoden 2014 paalutustyömaaksi palkitulle työmaalle

Luja-yhtiöt

Lujabetonin Pernajan tehdas toimitti paalut vuoden 2014 paalutustyömaaksi palkitulle työmaalle

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2014 klo 09:00
Julkaisija: Luja-yhtiöt

Betoniteollisuus ry on valinnut vuoden 2014 paalutustyömaaksi Turvesolmun eritasoliittymän ja Turveradantie-työmaan Espoossa Turunväylällä. Betonipaalut hankkeeseen toimitti Lujabetonin Pernajan tehdas.

Torstaina 20.11.2014 pidetyssä paaluseminaarissa palkittiin Vuoden Paalutustyömaaksi työmaa, jossa rakennetaan ajoyhteyttä Leppävaaran ja Tapiolan välille. Työmaa koostuuEspoon Laajalahden alueen uudesta eritasoliittymästä Turunväylälle siltoineen sekä kolmen kilometrin pituisesta osuudesta Turveradantietä. Hanke sisälsi myös mittavia pohjanvahvistustöitä, joissa Lujabetonin teräsbetonipaaluja käytettiin yhteensä noin 52 kilometriä.

Pernajan paalutehdas on toinen Lujabetonin paalutehtaista ja siellä valmistetaan n. 200 km paalua vuodessa. Paalutuotanto nähdään Lujabetonilla kasvavaksi tuotannon muodoksi ja paalujen tuotekehittelyyn on panostettu paljon, josta esimerkkinä merkittävän suosion saavuttanut, erityisesti omakotitalojen ja muiden pienrakennusten paaluperustukseen suunniteltu ekologinen Luja-pienpaalu. Nyt Espoossa tehty paalutustyö merkitsi Pernajan tehtaalle yhtäjaksoista noin kolmen kuukauden työtä.

– Paalutusurakoitsijan ammattitaito, yhteistyökyky ja monipuolinen lyöntikalusto mahdollistivat joustavan yhteistyön pääurakoitsijan kanssa, kertoo Lujabetonin Pernajan tehdaspäällikkö Jorma Ilkka. - Samoin paalutusurakoitsijan osaaminen mahdollisti sen, että paalutehtaalla voitiin valmistaa oikeita mittoja oikeassa aikataulussa sekä voitiin ylläpitää optimivarastoa työmaan tarpeisiin.

Espoon kaupungin tilaama projekti alkoi joulukuussa 2013 ja se valmistuu syyskuussa 2015. Pääurakoitsijana projektissa on Lemminkäinen Infra Oy, paalutusurakoitsijana Junttapojat Oy ja teräsbetonipaalutoimittajana Lujabetoni Oy.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, tehdaspäällikkö Jorma Ilkka, puhelin: 044 585 2280, jorma.ilkka@luja.fi

Liitetiedostot

Lujabetoni on Luja-yhtiöiden betoniosaaja ja Suomen toiseksi suurin elementtivalmistaja. Se tekee kaikkea betonista: kivitalopaketteja, elementtejä, ratapölkkyjä, teräsbetonipaaluja, pihakiviä, harkkoja sekä valmisbetonia. Tehtaita Lujabetonilla on kaikkiaan 25, joista kaksi Tukholmassa ja kolme Pietarissa. Lujabetonin vahvuuksia ovat vahva oma tuotekehitys sekä 60 vuoden kokemus betonista. www.lujabetoni.fi, facebook.com/lujabetoni.fi

Luja on kolmannen polven perheyritys ja yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Yritys on toiminut alalla 60 vuotta. Luja-yhtiöihin kuuluvat Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy. Konsernin liikevaihto on yli 450 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 1400 työntekijää 27 paikkakunnalla. Lujalla on Suomen lisäksi toimintaa myös Ruotsissa ja Venäjällä. www.luja.fi, facebook.com/luja.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs