Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lottamuseon Nostalgiset naiset on Vuoden museopedagoginen teko

Lottamuseo

Lottamuseon Nostalgiset naiset on Vuoden museopedagoginen teko

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 11:15
Julkaisija: Lottamuseo

Suomen museopedagoginen yhdistys Pedaali ry on myöntänyt Vuoden museopedagoginen teko -palkinnon Lottamuseon Nostalgiset Naiset -projektille. Vuosittainen palkinto myönnettiin nyt yhdennentoista kerran. Pedaali ry haluaa Vuoden museopedagoginen teko -huomionosoituksella nostaa esiin esimerkillisiä ja huomionarvoisia satsauksia suomalaisten museoiden yleisötyöhön ja pedagogiseen toimintaan.

Lottamuseo käynnisti syksyllä 2015 yhteistyössä Keuda ammattiopiston ja Laurea ammattikorkeakoulun kanssa Nostalgiset naiset -projektin, jossa oppilaitosten opiskelijat pääsivät osallistumaan museon sisällöntuotantoon ja tapahtumatyöhön. Projekti koostui samannimisestä blogista ja sen ympärille kietoutuvasta työpaja- ja tapahtumatoiminnasta.

 Projektin tärkeimpänä tuotoksena syntyi Nostalgiset naiset -blogi, jonka sisältö keskittyy Lottamuseon tematiikan mukaisesti 1900-luvun alun kauneudenhoitoon, materiaaleihin ja raaka-aineisiin. Lisäksi hankkeeseen sisältyi Lottamuseon koordinoimia työpajoja ja opiskelijoiden suunnittelemaa tapahtumatoimintaa muulle yleisölle. Nostalgiset naiset -blogiin voi tutustua voi tutustua tarkemmin osoitteessa http://www.nostalgisetnaiset.fi/

 Pedaalin hallituksen mielestä Lottamuseon Nostalgiset naiset -projekti edustaa uudenlaisten yleisöjen tavoittamista ja uudenlaista saavutettavuutta museotyössä. Oppilaitosyhteistyönä toteutetun projektin avulla on kyetty tavoittamaan haastavaksi koettua nuorta yleisöä ja löydetty toimivia yhteyksiä historiasta nykyaikaan. Samalla Lottamuseon sisältöjä on saatu tuotua tähän päivään sekä liitettyä laveampaan kontekstiin ja avattua laajemmalle yleisölle. Projektin myötä on tehty museota ja estenomi- ja kosmetologiopiskelijoiden omaa ammattialaa tunnetuksi.

 Tunnustuspalkinto luovutettiin Lottamuseon Opetuksen ja kehittämisen asiantuntijalle Susanna Koskelle Taidekoti Kirpilässä Helsingissä 17.5.2015. Tunnustuspalkinto uusittiin tänä vuonna. Uusi palkinto on taiteilija Veera Tammisen käsialaa oleva palkintolautanen.

Voittajan ohella Pedaali ry halusi tänä vuonna antaa kunniamaininnan Alvar Aalto -museon ja Teatterimuseon Säätöä-menetelmäoppaalle. Opas tarjoaa museoille konkreettisia työkaluja aistisäätelyn vaikeuksien huomioimiseen näyttelytoiminnassa ja yleisötyössä. Säätöä -menetelmäopas on luettavissa sähköisenä osoitteessa www.teatterimuseo.fi /julkaisut/verkkojulkaisut/saatoa-menetelmaopas/.

Kuva I: Lottamuseon Susanna Koski, Laurean ammattikorkeakoulun Marjo Poutanen ja Keudan ammattiopiston Sari Männistö-Ojainmaa olivat Taidekoti Kirpilässä vastaanottamassa Vuoden museopedagoginen teko-palkintoa.

KuvaII: Vuoden museopedagoginen teko -tunnustuspalkinto on taiteilija Veera Tammisen käsialaa oleva palkintolautanen.

Kuva III: Lottamuseo sijaitsee Tuusulan Rantatien kulttuurihistoriallisesti arvokkaissa maisemissa.

Liitetiedostot

Lottamuseo on museoammatillisesti hoidettu erikoismuseo, joka tallentaa lottien historiaa ja tutkii naisten vapaaehtoista työtä osana maamme historiaa. Museota ylläpitää Lotta Svärd Säätiö. Lottamuseo avattiin yleisölle vuonna 1996.

Lisätietoja:
 
Käyntiosoite:
Rantatie 39, Syväranta
04310 Tuusula
Museo p. 09 274 1077
sähköposti: info@lottamuseo.fi

www.lottamuseo.fi

www.facebook.com/lottamuseo

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs