Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Linnanvirta kasvatti suosiotaan 4000 kävijään

Metsähallitus

Linnanvirta kasvatti suosiotaan 4000 kävijään

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2016 klo 11:01
Julkaisija: Metsähallitus

Puistojuhlan jälkimausta voi nauttia vielä Teppanan viljamakasiinin taidenäyttelyssä

Kajaanin rauniolinnan ympäristössä järjestetty Linnanvirta ylitti järjestäjien odotukset jo toistamiseen. Puistojuhla keräsi viime viikonloppuna kaikkiaan noin 4000 katsojaa ja kuulijaa esityksiinsä, jotka levisivät tänä vuonna 18 eri esityspaikkaan sekä keskustan ravintoloihin. Viime vuonna puistojuhlan esitykset keräsivät arviolta 3000 katsojaa.

Ohjelma oli taas täynnä yllätyksiä, kun historia törmäsi nykyaikaan. Jo perjantaina Linna Fantasma –esityksestä palaavan yleisön ilmeet kertoivat vaikuttavasta elämyksestä hämärtyvässä illassa. Vaara-kollektiivi ja Routa Company olivat luoneet kivisten muurien sisään esityksen, jossa saattoi vierailla puolentoista tunnin aikana omaan tahtiinsa.

”Esitys oli mystinen aikamatka. Ihan kuin olisin esi-isäni tavannut, kun gorilla ojensi kätensä kohti ja ojensi kukan”, tamperelainen Khalid kiteytti.

 

Urheilu törmäsi kulttuuriin

Vesisade ei tapahtumaa pysäyttänyt. Lauantaina kalkkisillalla seisoi noin kaksisataa kajaanilaista sateenvarjoineen keisari Aleksanteri ensimmäistä odottamassa. Kannatti seistä, sillä yleisön yllätykseksi keisareita saapuikin yhden sijasta kuusi, ja osa heistä meloi kalkkisillalle arvokkaasti sup-laudalla.

Sateen tauottua alkoi rauniolinnan edustalla ennenäkemätön urheilukisa, kajaanilaisten urheilijoiden kisaama mini-triathlon. Se  kokosi rantapuistoon satoja katsojia ja tiivisti tunnelman. 200 metrin osuudet naurattivat yleisöä, etenkin kun kisan selostaja ylisti urheilijoiden uskomattomia ponnistuksia.

Kaiken kaikkiaan Linnanvirta onnistui tavoitteessaan elävöittää rauniolinnan ympäristöä ja nostaa kulttuurihistoriallisesti tärkeän kohteen arvoa.

”On hienoa, että Metsähallitus on tullut lähemmäs ihmisiä tällaisen tapahtuman järjestäjänä”, kajaanilainen Eero Kurkinen kiitti. 

Linnanvirran yhteistyökumppaneina on ollut mukana lukuisia järjestöjä sekä Kajaanin kaupunki. ”Tapahtuman mahdollista jatkoa suunnitellaan nyt yhdessä kumppanien kanssa, palautteen ja kokemusten perusteella”, aluepäällikkö Matti Tapaninen Metsähallituksen luontopalveluista kertoo.

”Tästä on hyvä alkaa myös jalostaa ideoita Suomi 100 –juhlavuoden tapahtumiin. Keskitymme erityisesti Hossan kansallispuiston avajaisiin ensi kesäkuussa sekä neljän Luonnon päivän suunnitteluun eri puolilla Kainuuta.”

Linnanvirran jälkimausta voi nauttia vielä tulevaan lauantaihin saakka. Teppanan viljamakasiinissa on esillä vielä nuorten nykytaiteilijoiden teoksia ma-ti kello 10-16 sekä ke-la kello 12-18.

 

Kuvatekstit:

(Me Aleksanteri / Tiina Laitinen/ Metsähallitus) Me Keisari Aleksanteri oli paikalla kuuden keisarin hahmossa.

(Lasten leikkejä jokirannassa / Sini Salmirinne/Metsähallitus) Kymmenet eri tahot toivat Linnanvirtaan ohjelmaa kaiken ikäisille, haitarimusiikista katuliidutukseen, tanssista ja teatterista triatlonkisaan.

 

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs