Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lehdistökutsu: Raportti C-hepatiitista ja julkaisuseminaari

Munuais- ja maksaliitto

Lehdistökutsu: Raportti C-hepatiitista ja julkaisuseminaari

Tiedote.
Julkaistu: 24.09.2015 klo 08:19
Julkaisija: Munuais- ja maksaliitto

Tiistaina 13.10. Finlandia-talolla järjestettävässä seminaarissa julkaistaan sidosryhmätutkimus, johon on ensimmäistä kertaa koottu yksiin kansiin sidosryhmien näkemyksiä C-hepatiittitilanteesta.

– Haluamme olla mukana käynnistämässä laajempaa keskustelua keinoista, joilla C-hepatiittitartuntojen määrä Suomessa saataisiin laskuun.  Teettämämme tutkimus pohjautuu Suomen keskeisten terveydenhuollon asiantuntijoiden, virkamiesten, sairaanhoitopiirien ja potilasjärjestöjen edustajien sekä poliittisten päättäjien haastatteluihin, sanoo Munuais- ja maksaliiton toiminnanjohtaja Sari Högstöm.

Tutkimuksen julkistamistilaisuudessa on puhumassa huipputason kansainvälisiä puhujia. Aamupäivän aikana muun muassa professori David Goldberg Skotlannista ja kansanedustaja, tohtori Ricardo Baptista Leite Portugalista kertovat omien maidensa ratkaisuista C-hepatiittitilanteeseen.

C-hepatiitti on yleisin Suomessa esiintyvistä virushepatiiteista. Se on diagnosoitu yli 27 000 suomalaiselta. Uusia tartuntoja todetaan 1000–1200 vuosittain. C-hepatiitilla on merkittäviä vaikutuksia sairastuneiden ja heidän läheistensä elämään, mutta myös yhteiskunnalle laajemmin. C-hepatiitti tarttuu veren kautta.  Infektio altistaa erilaisille maksasairauksille kuten fibroosille, maksakirroosille ja maksasyövälle.

Tutkimuksen ovat teettäneet Munuais- ja maksaliitto ja A-klinikkasäätiö sekä lääkeyritykset AbbVie ja MSD Finland. Tutkimuksen on tehnyt Viestintätoimisto Miltton.

Lisätiedot 

Lehdistön edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria. Päivän aikana on mahdollisuus haastatella puhujia. Lehdistön ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt: Viestintäpäällikköä Petri Inomaa, Munuais- ja maksaliitto, 040 5240 679, petri.inomaa@musili.fi

Seminaari

Aika: Tiistai 13.10.2015 kello 8.30–13.30
Paikka: Finlandia-talo, Mannerheimintie 13 e, Helsinki
Tilaisuus on englanninkielinen.

8.30 Coffee and Tea
9.00 Opening words,  Medical Director Kaarlo Simojoki, A-Clinic Foundation
9.05 My Life with Hepatitis C, Tove Frisch, Riksföreningen Hepatit C - The National Union of Hepatitis C
9.20 Publication of a Stakeholder Survey on Hepatitis C, Advisor Susanna Eskola, Miltton Networks
9.40 Snapshot of the Hepatitis C situation in Finland, Professor Mika Salminen, National Institute of Health and Welfare
10.00 Treatment of Hepatitis C in Finland, Gastroenterologist Henna Rautiainen, Helsinki University Hospital
10.20 Coffee and sandwiches
11.00 Hepatitis C: the need for national plans and strategies, Professor Jeffrey Lazarus, Centre for Health and Infectious Disease Research, Rigshospitalet, University of Copenhagen
11.30 Key learnings from building national Hepatitis C strategies
1. Scotland:  Professor David Goldberg, Glasgow Caledonian University
2. Portugal: MD, MP, Ricardo Baptista Leite, Assembleia da República,
12.30 Panel discussion: The Burden of Hepatitis C on the Finnish Health Care system
Chairman of the panel: Achim Kautz, European Liver Patients Association
Panelists: David Goldberg, Jeffrey Lazarus, Hanna Rautiainen, Mika Salminen, Kaarlo Simojoki, Baptista Leite, Sari Högström (The Finnish Kidney and Liver Association), Sari Ekholm (Ministry of Social Affairs and Health)
13.30 Closing words, Medical Director Kaarlo Simojoki, A-Clinic Foundation

Munuais- ja maksaliitto on valtakunnallinen kansalais- ja potilasjärjestö. Liitto tukee sairastuneiden ja heidän läheistensä mahdollisuuksia hyvään elämään ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Liiton tavoitteena on munuais- ja maksasairauksien ja niistä johtuvien haittojen ennaltaehkäisy, sairauksien varhainen toteaminen ja hyvä hoito sekä kuntoutumisen tukeminen kaikissa sairauden vaiheissa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs