Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lasten liikunnallista elämäntapaa edistetään varhaiskasvatuksessa

Lappeenrannan kaupunki

Lasten liikunnallista elämäntapaa edistetään varhaiskasvatuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2016 klo 08:36
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannassa on käynnistynyt liikuntahanke Isosti ja kovaa, jonka tavoitteena on lasten ja kasvattajien liikunnallisen elämäntavan edistäminen. Liikunnan edistämistä toteuttavat varhaiskasvatuksen hankekumppanina Lappeenrannan liikuntatoimi sekä yhteistyökumppaneina Etelä-Karjalan liikunta ja urheilu (EKLU), Taidekoulu Estradin sirkuslinja, Saimaan ammattikorkeakoulu (Saimia) ja paikalliset urheiluseurat. 

Isosti ja kovaa pyrkii lisäämään sekä vanhempien tietoisuutta päiväkotien vanhempainilloissa ja alueellisissa perheilloissa että kasvattajien osaamista ja lajitaitoja. Alueelliset perheillat on jo järjestetty Kimpisessä ja Sammonlahdessa. Seuraavat alueelliset perheillat järjestetään Joutsenon päiväkodilla ja sen viereisellä kentällä tiistaina 13.9. klo 18–20 ja Lauritsalan kentällä torstaina 15.9.2016 klo 18–20. Perheilloissa on mukana Lappeenrannan liikuntatoimi ja EKLU. 

Syyskuu on nimetty Lappeenrannan varhaiskasvatuksen liikkumisen unelmakuukaudeksi. Laaditut liikuntasuunnitelmat ohjaavat aktiivista toimintaa varhaiskasvatusyksiköissä ja suunnitelmat näkyvät myös vanhemmille peda.net -sivustolla: https://peda.net/lappeenranta/varhaiskasvatus/vl2

Lisäksi esiopetusikäisille lapsille jaetaan 10 kerran sarjaliput uimahalliin. 

Tavoitteena on lisätä lasten monipuolisia arjen liikuntakokemuksia sekä toiminnallista oppimista varhaiskasvatuksessa. Taustalla ovat kansalliset lasten liikuntasuositukset ja suositukset istumisen vähentämiseen. Varhaiskasvatuksen Isosti ja kovaa -liikuntahanke on kaksivuotinen. Hankevastaavana toimii Lappeen päiväkodin johtaja Heli Puhakainen

– Liikuntahanke käynnistyi keväällä varhaiskasvattajien pedagogisella kahvilalla. Kickoffissa keskustelimme lasten liikunnan tärkeydestä ja työstimme tulevia toimia. Isosti ja kovaa suunnittelun lähtökohtana ovat lappeenrantalaisten lasten toiveet siitä, miten he haluavat liikkua varhaiskasvatuspäivän aikana, Puhakainen kertoo. 

Pajatoiminnasta ja koulutuksista henkilöstö saa apua arjen toiminnan suunnitteluun ja rikastamiseen. Ensimmäinen koulutus järjestettiin varhaiskasvatuksen henkilöstölle 2. kesäkuuta. EKLUN vetämän ja osittain toiminnallisen koulutuksen aiheena oli ”liikettä pihaleikkeihin”. Syksyn aikana henkilökunta saa koulutusta teemoilla ”seikkailuliikunta” sekä ”liikuntaa pienissä tiloissa”. 

– Tarkoituksena on, että liikunnallisen elämäntavan edistäminen näkyy ja kuuluu kuukausittain yhdessä lasten, varhaiskasvattajien ja vanhempien kanssa, Puhakainen lupaa.

 

Lisätietoja:

Hankevastaava
Lappeen päiväkodin johtaja Heli Puhakainen, puh. 040 192 3990
heli.puhakainen@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs