Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisemiseen tarvitaan lisää osaamista

Sexpo

Lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisemiseen tarvitaan lisää osaamista

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2016 klo 14:00
Julkaisija: Sexpo

Seksuaalirikosten ennaltaehkäisy -verkoston (SeriE) tekemän kyselyn mukaan lapsiin kohdistuvasta seksuaalisesta kiinnostuksestaan huolestuneet asiakkaat eivät saa tarvitsemaansa apua sosiaali- ja terveyspalveluissa. Kyselyn mukaan sote-alan työntekijöillä ei ole riittävää osaamista asiakkaan kohtaamiseen, ennaltaehkäisevään työhön ja palveluohjaukseen.

SeriE-verkosto järjestää perjantaina 13.5. maksuttoman seminaarin lapsiin kohdistuvasta seksuaalisesta mielenkiinnosta ja lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Seminaarissa käsitellään ennaltaehkäisevää työtä sekä rakennetaan verkostoa valtakunnallisten palveluohjauskäytäntöjen kehittämiseksi.

Seminaarin avaa sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä.

Seminaariin osallistuu liki 150 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ja opiskelijaa koko Suomesta. Osallistujat kertoivat kyselyssä, että pedofiilin kohtaaminen asiakastyössä on vaikeaa ja tunteita herättävää, mutta heillä on korkea motivaatio saada lisää valmiuksia asiakaskohtaamisiin.


***

Seminaari järjestetään Laurea ammattikorkeakoulun tiloissa (Ratatie 22, 01300 Vantaa, auditorio Minna Canth B 101) perjantaina 13.5.2016 kello 09–15.30.

Tarkempaa tietoa seminaarista

 

Lisätiedot:
Tommi Paalanen
Toiminnanjohtaja
Sexpo-säätiö
050 469 2937, tommi.paalanen@sexpo.fi

Sexpo on vuonna 1969 perustettu seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö. Koulutamme seksuaalineuvojia, -terapeutteja ja -kasvattajia sekä ylläpidämme seksuaalineuvontaa, johon tulee tuhansia yhteydenottoja vuosittain. Pyrimme siihen, että jokainen voisi toteuttaa seksuaalisuuttaan tyydyttävästi ja tasapainoisesti. Edistämme seksuaalisen vapauden, tasa-arvon ja seksuaalioikeuksien toteutumista sekä rakennamme avointa ja myönteistä seksuaalikulttuuria. Kannatamme moniarvoista yhteiskuntaa, jossa seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhteiden moninaisuus saa kukoistaa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs