Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lapsella on oikeus aikuisen tukeen ja neuvontaan myös kesällä – Pelastakaa Lapset lisää resursseja lasten ja nuorten tukemiseksi verkossa

Pelastakaa Lapset ry

Lapsella on oikeus aikuisen tukeen ja neuvontaan myös kesällä – Pelastakaa Lapset lisää resursseja lasten ja nuorten tukemiseksi verkossa

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2016 klo 13:43
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Koulut päättyvät tällä viikolla. Samalla kaverit, opettajat ja muut turvalliset aikuiset katoavat monen lapsen ympäriltä. Kesätauolle jäävät myös monet nuorten palvelut ja tahot, joiden kanssa lapsi voi olla tekemisissä kouluvuoden aikana. Pelastakaa Lapset ry linjaa, että lapsilla ja nuorilla on oikeus saada turvallisen aikuisen tukea ja apua myös kesällä.

– Äärimmäisen hankalassa tilanteessa ovat erityisen haavoittuvassa asemassa olevat lapset ja nuoret, esimerkiksi masennuksesta tai yksinäisyydestä kärsivät lapset. Tämä todettiin viime viikon Sekasin247-kampanjan aikana, johon osallistuimme yhdessä muiden järjestöjen kanssa ja tuimme sen aikana yli 1200 nuorta, kertoo Netta Vahteri, järjestön verkkovapaaehtoistoiminnasta vastaava yhteisömanageri. 

Kaikkiaan YLE:n, mielenterveysjärjestöjen ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän yhteistyökampanjan avun tarpeessa olevia nuoria oli kuitenkin moninkertainen määrä.
– On sietämätöntä, että kampanjan aikana yli 90 % verkkopalveluun jonottaneista nuorista jäi ilman tukea. Tätä ongelmaa lähdemme ratkomaan laajentamalla kesäaukioloa Help.some-palvelussamme. Näin voimme tarjota väylän nuorille tulla ratkomaan ongelmia ja saamaan tukea myös kesän aikana, Vahteri sanoo.

Help.some on auki, kun muut ovat kiinni

Help.some on mobiilipalvelu, jonka kautta alle 18-vuotiaille tarjotaan mahdollisuus keskustella kahden kesken turvallisen, koulutetun aikuisen kanssa.  Pelastakaa Lapset ry ylläpitää Help.somea yhdessä Helsingin Nettipoliisin ja Rikosuhripäivystyksen kanssa. Help.somen laajennetut chat-päivystysajat päivitetään palvelun verkkosivuille www.helpsome.fi. Mobiilipalvelun voi ladata kännykkään maksutta Google Play-kaupasta.

– Auttavat verkkopalvelut ovat järjestömme keskeinen nuorisotoiminnan muoto, jonka olemassa olon tärkeyden ja tarpeen Sekasin247 -kampanja osoitti hyvin selkeästi. Kampanjaviikko on ohi, mutta työ jatkuu. Teemme kaikkemme, jotta lapsen oikeus aikuisen tarjoamaan tukeen ja neuvontaan toteutuu myös kesällä, linjaa Pelastakaa Lasten pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

Pelastakaa Lapset ry osallistui Ylen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Suomen Mielenterveysseuran ja Mielenterveyden keskusliiton toteuttamaan Sekasin247  – kampanjaan 23-29.5. Kampanja koski nuorten mielenterveyshäiriöiden yleisyyttä ja tarjosi nuorille matalalla kynnyksellä ohjausta ja neuvontaa verkossa. Pelastakaa Lapset ry:n työntekijät ja 20 verkkovapaaehtoista osallistuivat Sekasin247 – kampanjaan ja antoivat kahden päivän aikana tukensa 286 nuorelle. Koko kampanjan aikana nuoria kohdattiin yli 1200.

Lisätietoja:

Netta Vahteri, yhteisömanageri, Lapset ja digitaalinen media, Pelastakaa Lapset ry, 

GSM, WhatsApp +358 50 436 4485, netta.vahteri@pelastakaalapset.fi

Veera Uusoksa, päällikkö, Lapset ja digitaalinen media, Pelastakaa Lapset ry, 

+35850 433 1397, veera.uusoksa@pelastakaalapset.fi

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: www.pelastakaalapset.fi/lahjoitustavat, Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs