Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lappeenrannassa 11 eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikkaa

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannassa 11 eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikkaa

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2015 klo 08:30
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Kotiäänestykseen ilmoittauduttava viimeistään 7.4. ennen klo 16 

Lappeenrannassa on huhtikuun 2015 eduskuntavaaleissa 11 ennakkoäänestyspaikkaa. Seitsemän ennakkoäänestyspaikoista on kirjastoissa: maakuntakirjastossa sekä Lauritsalan, Sammonlahden, Joutsenon, Ylämaan, Voisalmen ja Korvenkylän kirjastoissa. Muut ennakkoäänestyspaikat ovat kaupungintalossa, yliopistossa, kauppakeskus Citymarketissa ja kauppakeskus Prismassa. 

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys kotimaassa järjestetään ke 8. – ti 14. huhtikuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 19. huhtikuuta ja tuolloin voi äänestää vain ilmoituskorttiin merkityssä vaalipäivän äänestyspaikassa. Varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikat ovat Lappeenrannassa säilyneet ennallaan. 

Kotiäänestykseen oikeutetun on ilmoitettava halukkuudestaan kotiäänestykseen asiakaspalvelukeskus Winkin palveluneuvojille virka-aikana viimeistään 7.4. ennen klo 16. Kätevimmin kotiäänestykseen ilmoittautuminen sujuu sähköpostilla winkki@lappeenranta.fi tai puhelimitse 05 616 2220. Winkki on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8–16. 

Keskusvaalilautakunnan sihteeri Alina Kujansivu muistuttaa, että ennakkoäänen voi antaa muuallakin kuin kotikunnassaan. 

– Lappeenrannassa kirjastojen ja kauppakeskusten äänestyspaikat palvelevat hyvin myös ympäristökuntien asukkaita, ja lappeenrantalaiset voivat puolestaan äänestää ympäristökuntienkin ennakkoäänestyspaikoissa.  Aukioloajat vaihtelevat eri äänestyspisteissä, joten ne kannattaa tarkistaa etukäteen esimerkiksi kaupungin verkkosivuilta tai kotiin lähetettävästä ilmoituskortista. 

Äänestäjän on todistettava henkilöllisyytensä passilla, kuvallisella henkilökortilla tai muulla luotettavana pidettävällä asiakirjalla kuten ajokortilla. 

Lisäksi Lappeenrannassa on laitosäänestyspaikkoja pääasiassa sairaaloissa ja laitoksissa. Niissä voivat äänestää hoidettavana olevat ja laitoksissa asuvat.  

Lisätietoja kaupungin verkkosivuilta www.lappeenranta.fi, www.vaalit.fi ja keskusvaalilautakunnan sihteeri Alina Kujansivu, alina.kujansivu@lappeenranta.fi, puh.040 724 8776.

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs