Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lappeenrannan kaupunki palkitsee Catzin, Veiterän ja Vilma Ruotsalaisen

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki palkitsee Catzin, Veiterän ja Vilma Ruotsalaisen

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2015 klo 14:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki palkitsee menestyneitä urheilijoitaan maanantaina 4.5. klo 14 alkavassa mitalikahvitilaisuudessa Raatihuoneella. Palkittavina on tällä kertaa kaksi joukkuetta ja yksi yksilöurheilija. 

Kaupungin huomionosoituksen saavat naisten koripallojoukkue Catz, joka voitti Suomen mestaruuden 2015 (5.000 euroa), jääpallon Bandyliigassa pronssille yltänyt Veiterä, joka voitti Suomen Cup-mestaruuden menneellä kaudella (1.000 euroa) sekä Lappeenrannan Uimareiden Vilma Ruotsalainen, joka voitti kaksi kultamitalia Vaasan pitkien ratojen SM-uinneissa tänä keväänä (1.000 euroa).

Lappeenrannan liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman on ilahtunut urheilijoiden menestyksestä laajalla rintamalla

− Lappeenrannassa on hämmästyttävän korkea taso monissa eri urheilun yksilö- ja joukkuelajeissa. Monissakaan suurissa kaupungeissa ei ole samaa määrää SM-tason joukkueita tai yksilölajien SM-sarjaseuroja aikuisten sarjoissa. Tämä on omiaan lisäämään Lappeenrannan näkyvyyttä Suomessa. 

Oksman korostaa urheilusaavutuksista kumpuavan valtakunnallisen huomion tärkeää merkitystä koko kaupungille. 

− Hyvä näkyvyys tuo paljon urheilumatkailua kaupunkiin. Lisäksi urheiluseurojen toiminnalla on suuret välilliset vaikutukset muun muassa kuljetuksiin, majoituksiin, ostoihin ja monenlaisiin hankintoihin Lappeenrannassa, kertoo Oksman. 

Lappeenrannan kaupunki palkitsee vuosittain menestyneitä lappeenrantalaisia seuroja, yhteisöjä tai henkilöitä. Kaupunki huomioi menestyksen yleisen sarjan urheilukilpailuissa ja vammaisurheilussa, kulttuurin alalla ja muissa yleisen sarjan kilpailuissa tai tapahtumissa. Palkitseminen määräytyy menestyksen ja lajin, kilpailun tai tapahtuman saaman näkyvyyden mukaan. Näkyvyyttä arvioidaan ensisijaisesti medianäkyvyyden perusteella ja keskeisenä kriteerinä on saavutetun menestyksen merkitys Lappeenrannan näkyvyydelle ja tunnettuudelle.

Palkitseminen on kaupungin harkinnanvarainen huomionosoitus ja vastine sen saamasta medianäkyvyydestä. Menestys jossakin lajissa tai tapahtumassa tai kilpailussa ei automaattisesti tarkoita palkitsemista, jos menestys ei merkittävästi lisää kaupungin näkyvyyttä eikä laajasti näy esimerkiksi valtakunnallisessa mediassa. 

Menestyksestä voidaan palkita lappeenrantalainen urheiluseura tai urheilija, joka edustaa lappeenrantalaista urheiluseuraa. Niin ikään kulttuurin ym. alalta palkittavan tulee olla lappeenrantalainen. Palkitsemisperiaatteita voidaan soveltaa myös monille muille aloille, mikäli niissä saavutetaan vastaavanalaista menestystä ja valtakunnallista huomiota.

Lisätietoja:

Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman, puh. 0400 753 504
ilkka.oksman@lappeenranta.fi

Kuvia mitalikahvitilaisuudesta www.lappeenranta.fi 4.5. klo 16 alkaen.

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs