Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lappeenrannan kansainvälisiin lentoyhteyksiin muutoksia kevään aikana

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kansainvälisiin lentoyhteyksiin muutoksia kevään aikana

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2014 klo 16:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Irlantilaisen lentoyhtiö Ryanairin ja Lappeenrannan liiketoiminnat Oy:n markkinointiyhteistyösopimukseen on tulossa muutoksia. Neuvottelut ovat vielä kesken, mutta muutoksilla on vaikutuksia Lappeenrannan kansainvälisiin lentoyhteyksiin.

Ryanair on ilmoittanut lopettavansa Düsseldorfin Weezen lennot kokonaan talvikauden jälkeen, ja Barcelonan Gironaan Ryanair lentää vuoden 2015 aikana vain heinäkuussa. Ryanairin kanssa tehty nykyinen sopimus on voimassa 31.3.2016 asti. 

Erityisasiantuntija Markus Lankinen Wirma Lappeenranta Oy:stä kertoo, että Wirma käy neuvotteluja uusien lento-operaattoreiden saamiseksi Lappeenrantaan. Useisiin eri toimijoihin on jo oltu yhteydessä, jotta nykyiset matkustajamäärät saadaan pidettyä ja pitkällä tähtäimellä lentojen kokonaismäärää ja matkustajavolyymia lisättyä.

Neuvottelut liittyvät keskeisesti Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan liiton käynnistämään lentokentän kehittämisyhteistyöhön. 

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva pitää Ryanairin lentojen vähenemistä valitettavana, mutta uskoo vahvasti Lappeenrannan lentokentän tulevaisuuteen.

 ”Jo sijaintinsakin perusteella Lappeenrannan lentokenttä on vetovoimainen. Uskon, että nyt käynnistetyn kehitystyön tuloksena syntyvä maakunnallinen säätiöpohjainen kenttä lisää sen houkuttelevuutta ”, Jarva ennakoi. 

Maakuntahallitus hyväksyi Wirma Lappeenranta Oy:n kehityshankkeen kokouksessaan 17.11.2014. Tavoitteena on, että Lappeenrannan lentokentän liikennemäärät ja reittivalikoimat saadaan kasvamaan, kun kenttä siirtyy tavoiteaikataulun mukaisesti kaupungin ja Etelä-Karjalan liiton perustaman säätiön omistukseen 1.1.2016. 

Etelä Karjalan liiton myöntämän kehittämisprojektin tavoitteena on valmistella uuden operointiyhtiön hallinnollista rakennetta ja aloittaa itsenäisen lentoaseman operaatioita siten, että lentoaseman turvallinen toiminta jatkuu keskeytyksettä ja lentoliikenteen kasvu käynnistyy mahdollisimman nopeasti. Projektin päälliköksi on valittu Lappeenrannan lentokentän lentoasemapäällikkö Petteri Lehti. Lehti jää työlomalle Finaviasta ensi vuoden alussa ja työskentelee Wirman palveluksessa 1.1.‒30.6.2015 välisen ajan. 

Lisätietoja 

Wirma Lappeenranta Oy
Erityisasiantuntija Markus Lankinen
puh. 040 701 7328
markus.lankinen@wirma.fi

Lappeenrannan kaupunki
Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva
puh. 040 844 2000
kimmo.jarva@lappeenranta.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs