Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lappeen koulun 1D-luokka palkittiin tiede ja tekniikka -aiheisessa kilpailussa

Lappeenrannan kaupunki

Lappeen koulun 1D-luokka palkittiin tiede ja tekniikka -aiheisessa kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 06.04.2016 klo 09:21
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeen koulun 1D-luokka ja luokanopettaja Anne Pukki palkittiin omassa sarjassaan Tutki-Kokeile-Kehitä 2016 -tiedekilpailussa. He saivat myös erikoispalkinnot parhaasta ständistä ja posterista sekä biologian ja maantieteen opettajien liitolta luonnon tutkimiseen ja ulkona havainnoimiseen kannustamisesta. 

Tuomariston mukaan oppilaiden työ oli lähtenyt liikkeelle spontaanisti aidosta innostuksesta, josta seurasi hienoja oman arjen havaintoja sekä todella hieno posteri, joka tuki esitystä. 

Ekaluokkalaiset osallistuivat tiedekilpailuun Kivi-projektilla, jonka ohjaajina toimivat Anne Pukki ja Maija Turunen. Kivi valikoitui aiheeksi lasten kiinnostuksen pohjalta, kun lapset välitunneilla rikkoivat ja tutkivat särkemiään kiviä. Lasten omat kysymykset ja tuotokset korostuivat työssä. Tutkimuskysymyksiä olivat: Mitä kivet ovat? Mistä ne ovat tulleet? Miksi toiset ovat kovempia kuin toiset? Miksi niissä on pilkkuja? Ovatko ne terveitä vai kipeitä? Miksi niissä on vihreää? Miksi ne kiiltävät tai heijastavat? 

Lappeenrannan kouluissa on syksyn ja kevään aikana osallistuttu DOP-koulutukseen, joka antaa valmiuksia toteuttaa uuden opetussuunnitelman mukaisesti ilmiöpohjaista oppimista. DOP on lyhenne Design-suuntautuneesta pedagogiikasta. 

Ilmiöpohjaisen oppimisen ideana on, että liikkeelle lähdetään lasten oman kiinnostuksen pohjalta. Tämä ruokkii lapsen innostusta ja motivaatiota. Samalla opitaan tärkeitä tulevaisuuden taitoja, kuten ajattelun taitoja, ongelmanratkaisutaitoja ja vuorovaikutustaitoja. 

Lisätietoja:

Lappeen koulun rehtori Ville Laivamaa
ville.laivamaa@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs