Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Länsialueen palveluverkkouudistus -esitys on valmistunut ja se esitellään asukastilaisuudessa

Lappeenrannan kaupunki

Länsialueen palveluverkkouudistus -esitys on valmistunut ja se esitellään asukastilaisuudessa

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2016 klo 09:08
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Länsialueen palveluverkkouudistusta valmistelleen työryhmän esitys palveluverkkouudistukseksi esitellään asukastilaisuudessa torstaina 28.1.2016 klo 18 alkaen Sammonlahden koulun auditoriossa, Saunakivenkatu 12.

Paikalla ovat kaupungin virkamiehistä työryhmän puheenjohtaja, tekninen johtaja Jussi Salo, kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, kulttuuritoimenjohtaja Päivi-Linnea Pötry, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman, nuorisotoimenjohtaja Sirpa Räikkönen, rakennusarkkitehti Heini Löytty ja rahoituscontroller Jari Iskanius sekä kaavoitusarkkitehti ja työryhmän sihteeri Matti Veijovuori. Mukana on myösEksoten perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Marja Kosonen.

Työryhmän esitys etenee asukastilaisuuden jälkeen kaupunginhallituksen kautta lautakunnille lausuntokierrokselle. Palveluverkkopäätöksen tekee kaupunginvaltuusto kevään 2016 aikana.

Palveluverkko -esityksen teossa on kuultu asukkaita ja osallisia sekä vertailtu vaihtoehtoja  

Lappeenrannan kaupunki varautuu lähivuosina uudistamaan ja peruskorjaamaan länsialueen kouluja ja päiväkoteja sekä Sammonlahden aluekeskuksen julkisia rakennuksia. Palveluverkon eri vaihtoehtojen kartoittamiseksi on kaupungin toimialojen yhteistyönä laadittu selvitys, jonka loppuraportti on nyt valmistunut. Selvitys kattaa varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, liikuntatoimen, nuorisotoimen, kulttuuritoimen ja terveyspalvelut (Eksote).

Palveluverkon selvitystyötä on tehnyt kaupunginjohtajan asettama työryhmä. Työn kuluessa ja osallisten sekä asukkaiden antaman palautteen pohjalta on lopulliseen tarkasteluun valittu viisi (5) palveluverkon mallia, jotka sisältävät yhteensä 15 alavaihtoehtoa. Kaikista vaihtoehdoista on laadittu vaikutusarvio, jonka tulokset on esitetty työryhmän loppuraportissa.

Palveluverkkoselvityksen pohjalta kaupunginvaltuusto tekee linjauspäätöksen kasvatus- ja opetustoimen, liikunta- ja nuorisotoimen, kulttuuritoimen ja Eksoten tulevien vuosien toimitiloista läntisellä alueella. Valtuuston päätöksen perusteella valmistellaan uusien rakennushankkeiden edellyttämät asemakaavamuutokset ja osayleiskaavan päivitys. Kaavamuutosten rinnalla käynnistetään uusien ja peruskorjattavien tilojen rakentamishankkeet. Palveluverkon yksityiskohdat ja rakentamisen aikataulu ratkaistaan myöhemmin.

Asukkaat ja muut osalliset ovat voineet antaa palautetta suunnitelmista kaupungin avaamalla OtaKantaa.fi – sivustolla. Palautetta on voinut antaa myös toimittamalla näkemykset kirjallisesti kaupungintalon asiakaspalvelukeskus Winkkiin tai sähköpostitse. Aiheesta on pidetty asukastilaisuudet 5.5. ja 13.8.2015, jolloin esiteltiin alustavia vaihtoehtoja asukkaille ja kuultiin asukkaiden kommentteja ja kehitysehdotuksia eri vaihtoehdoista.

http://www.lappeenranta.fi/länsialueenpalveluverkko

Lisätietoja:

Jussi Salo, tekninen johtaja, työryhmän puheenjohtaja, Lappeenrannan kaupunki

040 521 5503 / jussi.salo@lappeenranta.fi

Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki

040 5494 740 / pia.haakana@lappeenranta.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs