Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » LähiTapiola ja SUH: Tavoitteena puolittaa hukkumiskuolemien määrä

LähiTapiola

LähiTapiola ja SUH: Tavoitteena puolittaa hukkumiskuolemien määrä

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2015 klo 10:00
Julkaisija: LähiTapiola

Vuoden 2014 synkät hukkumistilastot osoittavat, että ennaltaehkäisevää työtä vesiturvallisuustaitojen parantamiseksi tarvitaan edelleen. LähiTapiola ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) tavoittelevat hukkumiskuolemien määrän puolittamista vuoteen 2020 mennessä.

LähiTapiola ja SUH ovat jatkaneet yhteistyösopimustaan, ja yhteistyön tavoitteena on lisätä suomalaisten vesiturvallisuutta kampanjoiden ja viestinnän keinoin.

 –Suomessa hukkumiskuolemien vähentämiselle ei ole asetettu kansallisia tavoitteita, toisin kuin vaikkapa liikennekuolemien vähentämiselle. Myös ennaltaehkäisevään vesiturvallisuustyöhön käytettävissä olevat resurssit ovat viime vuosina merkittävästi pienentyneet. Siksi yhteistyösopimuksemme on tärkeä. SUH:n tavoitteena on vesiturvallisuuden ja uimataidon edistäminen Suomessa. Olemme erittäin tyytyväisiä aiempaan yhteistyöhön LähiTapiolan ja sen alueyhtiöiden kanssa Viisaasti Vesillä -kiertueen toteuttamisessa ja jatkamme molemmille osapuolille tärkeän viestin välittämistä myös tulevaisuudessa, sanoo SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen.

Viisaasti vesillä -kiertue on tänäkin vuonna yhteistyön keskeinen kampanja, joka näkyy LähiTapiolan seitsemässä alueyhtiössä.

 –Kampanja tuo tärkeälle asialle näkyvyyttä eri puolilla Suomea. Viisaasti vesillä sopii hyvin LähiTapiolan tavoitteeseen säästää ihmishenkiä, joka on johtoajatuksemme turvallisuudessa ja onnettomuuksien ennalta ehkäisemisessä. Selvitämme myös muita yhteistytön mahdollisuuksia uimataidon lisäämiseksi. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto on meille luotettava kumppani, sanoo LähiTapiolan projektijohtaja Antti Määttänen.

Alkoholi ja puutteellinen varustautuminen liittyvät usein hukkumisiin

LähiTapiola ja SUH ovat itse asettaneet tavoitteeksi puolittaa hukkumiskuolemien määrä Suomessa. Ennaltaehkäisevälle työlle on tarvetta, sillä Suomessa hukkuu vuosittain noin 150–200 ihmistä. Suhteutettuna asukaslukuun tämä on selvästi enemmän kuin esimerkiksi läntisissä naapurimaissamme.

 –Viime vuonna painopisteenä oli erityisesti lasten turvallisuuden lisääminen vesistöjen äärellä ja vanhempien vastuu veden äärellä leikittäessä. Tilastojen valossa vanhemmille suunnattu valistus on tuottanut tulosta, sillä lasten hukkumiskuolemat ovat Suomessa onneksi harvinaisia. Suurempi ongelma ovat aikuiset, joiden hukkumisiin liittyy valitettavan usein alkoholi ja pelastusvälineiden puuttuminen tai puutteellinen käyttö, Kristiina Heinonen sanoo.

Etenkin viime syksynä hukkui paljon veneilijöitä.

–Veneasiakkaidemme kohdalla tavoitteeksi on hyvä asettaa, että LähiTapiolan asiakkaat eivät veneile ilman asianmukaisia pelastusliivejä ja veneilytaitoja, Antti Määttänen sanoo.

Lisätiedot:

Kristiina Heinonen
toiminnanjohtaja, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto
040 521 3282
etunimi.sukunimi@suh.fi

Antti Määttänen
projektijohtaja, turvallisuus, LähiTapiola-ryhmä
0400 568 588
etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi

Lisätietoa vesiturvallisuudesta ja Viisaasti vesillä -kiertueesta
www.suh.fi
www.viisaastivesilla.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs