Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lahden vuoden 2015 kulttuurialan tunnustuspalkinto ja urheiluteko

Lahden kaupunki

Lahden vuoden 2015 kulttuurialan tunnustuspalkinto ja urheiluteko

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2015 klo 18:30
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kirjailija Kalle Veirto saa Lahden kaupungin vuoden 2015 kulttuurialan tunnustuspalkinnon. Palkinnon myönsi Liikunta- ja kulttuurilautakunta kokouksessaan 3.12.2015.

Lisäksi lautakunta esittää kaupunginhallitukselle palkittavaksi Namika Lahti Juniorit A-poikien Suomen mestaruuden vuoden 2015 lahtelaisena urheilutekona. Esitys etenee kaupunginhallituksen käsittelyyn 14.12.2015.

 

Lahden kaupungin vuoden 2015 kulttuurialan tunnustuspalkinto kirjailija Kalle Veirtolle

Lahden kaupungin kulttuurialan tunnustuspalkinto myönnetään ansioituneesta, uutta luovasta ja usein myös pitkäaikaisesta lahtelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä. Kalle Veirton laaja-alainen kirjallinen tuotanto on suunnattu lapsille, nuorille ja aikuisille. Hänen teostensa tapahtumapaikat ovat usein eri puolilla Lahtea ja hänen kirjoistaan välittyy rakastavan ymmärtäväinen suhtautuminen omaan kotikaupunkiinsa ja sen ilmiöihin. 

Nyt syksyllä julkaistiin Veirton Kisapuistoon sijoittuva dekkari Hämärän renki. Kirjailijan Henkka ja Kivimutka -nuorisoromaanisarjasta dramatisoitiin Etsivätoimisto Henkka ja Kivimutka –näytelmä. Ensi-ilta oli tammikuussa 2015 Talvikarnevaalin ohjelmistossa ja Lahden Nuorisoteatterin tulkitsemana. Vuonna 2015 Veirto sai Topelius-palkinnon teoksellaan Säbätalvi ja Valtion kirjallisuustoimikunta myönsi hänelle kolmevuotisen taiteilija-apurahan.

Kalle Veirto on syntynyt Lahden Launeella ja asuu siellä nykyäänkin. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Salinkallion lukiosta vuonna 1980 ja valmistui humanististen tieteiden kandidaatiksi Tampereen yliopistosta vuonna 1989.

 

Vuoden lahtelaisena 2015 urheilutekona esitetään palkittavaksi Namika Lahti Juniorit ry:n A-poikien Suomen mestaruus

Liikunta- ja kulttuurilautakunta esittää kaupunginhallitukselle palkittavaksi vuoden 2015 lahtelaisena urheilutekona Namika Lahti Juniorit ry:n A-poikien Suomen mestaruuden. Menestyksekkäästä ja laadukkaasta junioritoiminnasta kertoo myös se, että historiallisesti toinenkin Namikan A-poikien joukkue pääsi mukaan SM-sarjaan.

Vuoden urheiluteon kriteerien mukaisesti saavutus tuo myönteisellä tavalla esiin lahtelaista urheilukulttuuria ja lahtelaisuutta yleisesti.

Namika Lahti Juniorit ry on vuonna 2012 perustettu juniori- ja harrastekoripalloseura. Seuran tärkeimpänä toiminta-ajatuksena on tarjota eri-ikäisille junioreille mahdollisuus harrastaa koripalloa jokaiselle itselleen sopivalla tasolla. Mukana on useita harrastustoimintaan ja kilpaurheiluun tähtääviä ryhmiä. Kilparyhmien pelaajilla on mahdollisuus tavoitella kansainvälistä huippu-urheilijan uraa.

____

Tunnustuspalkinnot luovutetaan tammikuussa 2016 järjestettävässä luovutustilaisuudessa. Lahden kaupungin vuoden 2015 kulttuurialan tunnustuspalkinto on myönnetty vuodesta 1981 alkaen. Vuoden lahtelainen 2015 urheiluteko palkitaan nyt yhdeksättä kertaa.


Lisätiedot

Lahden kaupungin sivistystoimiala
liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Ulla Koskinen-Laine, puh. 044 416 3575
kulttuuriasiainpääällikkö Matti Karhos, puh. 050 387 8792
liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki, 050 559 4145

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs