Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lahden lyseon ja Tiirismaan peruskoulun rehtorivalinnat sivistyslautakunnassa

Lahden kaupunki

Lahden lyseon ja Tiirismaan peruskoulun rehtorivalinnat sivistyslautakunnassa

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 14:54
Julkaisija: Lahden kaupunki

Valmisteluryhmä yksimielisesti esittää sivistyslautakunnan 15.4.2015 valittavaksi FT Tero Matkaniemeä Lahden lyseon rehtoriksi ja KM Kari Turpeista Tiirismaan peruskoulun rehtoriksi.


Matkaniemi Lahden lyseon rehtoriksi

Toukokuussa 43 vuotta täyttävä Tero Matkaniemi toimii tällä hetkellä Helsingin uuden Yhteiskoulu Oy:n rehtorin ja toimitusjohtajan tehtävissä. Sitä ennen hän on toiminut lukion rehtorina Lahden lyseon lukiossa sekä Kuusankoskella ja Mäntyharjussa. Lahtelaisille jo entuudestaan tuttu Matkaniemi tunnetaan myös urheilumiehenä. Hän on toiminut nuorten uimareiden valmentajana ja hänellä on uinnin henkilökohtaisen SM-tason sekä masters-sarjan EM-kisakokemusta. Matkaniemi toimii Suomen uimaliiton varapuheenjohtajana nyt kolmatta vuotta.  

Lahden lyseossa opiskelijoita on yli 800 ja opetushenkilöstöä viitisenkymmentä. Lahden lyseo on Lahden ja koko Päijät-Hämeen suurin lukio. Oppilaitoksessa on yleislinjan lisäksi matemaattis-luonnontieteellinen, liikuntapainotteinen sekä urheilulinja. Lahden lyseo on yksi Suomen 13 virallisesta urheilulukiosta. Lahden lyseon apulaisrehtorina jatkaa Kalle Nieminen.


Turpeinen Tiirismaan peruskoulun rehtoriksi

53-vuotias Kari Turpeinen on toiminut Kasakkamäen peruskoulun rehtorina 22 vuotta. Musiikkipainotteinen Tiirismaa saa musiikin opettamiseen suuntautuneen rehtorin. Turpeinen on vetänyt kuoroja, ohjannut bändikouluja ja edelleen aktiivisesti soittaa, säveltää ja tekee myös keikkaa oman yhtyeen kanssa.


Tiirismaan koulu
on yli 680 oppilaan yhtenäiskoulu, jossa on myös englanninkieliset luokat ja englanninkielinen esiopetus. Opetushenkilöstöä on lähes 70.


Hakijoita Lahden lyseon rehtorin tehtävään oli yhteensä 10, joista neljää haastateltiin. Tiirismaan peruskoulun rehtorin virkaa haki yhteensä 25 ja kahdeksaa haastateltiin. Valintatyöryhmään kuului sivistyslautakunnan jäseniä sekä virkamiehiä.

Uudet rehtorit aloittavat tehtävässään ensi elokuun alusta, kun nykyiset rehtorit Heikki Vuori Lahden lyseosta ja Tuula Virtanen Tiirismaan peruskoulusta jäävät eläkkeelle.


Lisätiedustelut
Lahden kaupungin sivistystoimiala
lukiojohtaja Heikki Turunen, puh.
044 716 133
opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen, puh. 044 716 1328
www.lahti.fi
Sivistyslautakunnan
esityslista, pdf tai linkki TWebiin >>

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs