Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lahden lukioissa valmistaudutaan syksyn yo-kirjoituksiin

Lahden kaupunki

Lahden lukioissa valmistaudutaan syksyn yo-kirjoituksiin

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2015 klo 15:01
Julkaisija: Lahden kaupunki

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkavat taas maanantaina 7.9. toisen kotimaisen kielen kuuntelukokeella. Kirjallisten kokeiden pariin siirrytään perjantaina 11. syyskuuta, kun kokelaat syventyvät äidinkielen tekstitaitokokeeseen. Viimeiset yo-kokeet menevät päällekkäin ensimmäisen jakson koeviikon kanssa, joten useilla kokelailla on syyskuun lopussa raskas koerupeama, ennen kuin yo-kokeet päättyvät lyhyiden kielten kirjalliseen kokeeseen 28. syyskuuta.

Lahden kaupungin lukioissa syksyn yo-kirjoituksiin osallistuu 639 kokelasta. Heistä 407 osallistuu kirjoituksiin ensimmäistä kertaa. Kokelaista 61:llä on tavoitteena valmistua ylioppilaaksi tänä syksynä ja painaa valkolakki päähänsä itsenäisyyspäiväjuhlassa.

Kaupungin lukiot tekevät joka vuosi yhteistyötä kokeiden järjestelyissä ja valvonnassa. Tänä syksynä suurin osa Tiirismaan lukion yo-kokeista pidetään kannaslaisten kanssa yhdessä Kannaksen lukion tiloissa. Lahden lyseo puolestaan järjestää suurimman osan lyhyiden kielten kuuntelukokeista.

Itsenäisyyspäivän valkolakkia tavoittelee muiden muassa Kristian Johansson, joka osallistuu tänä syksynä äidinkielen ja matematiikan kokeisiin. Johansson on valmistautunut äidinkielen kokeeseen kertaamalla terminologiaa ja tutkimalla edellisten vuosien yo-kokeita. Matematiikan koetta varten hän on tehnyt oppikirjan laskuharjoituksia ja tutkinut etukäteen, mitä kaikkea MAOL-taulukkokirjasta löytyykään. Johansson uskoo vakaasti, että harjoittelu johtaa menestykseen: ”Nyt tulee lakki!”


Lisätiedustelut

Lahden kaupungin sivistystoimiala, lukiokoulutus
Kannaksen lukio, rehtori Jyrki Rosti, puh. 050 559 7840
Lahden Lyseo, rehtori Tero Matkaniemi, puh. 050 559 7968 
Tiirismaan lukio, rehtori Leena Akola, puh. 050 539 1680

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs