Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lahden kotihoidon ateriapalvelut on Vuoden palveluseteliteko

Lahden kaupunki

Lahden kotihoidon ateriapalvelut on Vuoden palveluseteliteko

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2015 klo 14:24
Julkaisija: Lahden kaupunki

Smartum Oy on palkinnut Lahden kaupungin asiakasohjausyksikkö Siirin kehittämän kotihoidon ateriapalveluiden palvelusetelin Vuoden palveluseteliteko 2015 -kunniamaininnalla. Vuosittain jaettava palkinto myönnetään taholle joka on ansiokkaasti kehittänyt sosiaali- ja terveyspalveluiden palvelusetelitoimintaa ja luonut hyviä monistettavia käytäntöjä edistämään kuntalaisten palveluiden saatavuutta ja valinnanvapautta.

Smartum Palveluseteli -liiketoimintayksikön asiantuntijat valitsivat Lahden kotihoidon ateriapalveluiden palvelusetelin vuoden palveluseteliteoksi, koska kyseinen seteli koskettaa laajaa joukkoa ikäihmisiä, edesauttaa heidän kotona pärjäämistään sekä lisää valinnanmahdollisuuksia päivittäiseen ateriointiin.

- Palvelusetelin käyttöönoton myötä vanhukset voivat valita useammasta ateriavaihtoehdosta valitsemaltaan palvelutuottajalta. Palveluntuottajien ruokalistat vaihtuvat myös säännöllisesti, kertoo palveluseteliasiantuntija Tiina Salovaara Smartumilta.

Asiakasohjausyksikkö Siiri lähti kehittämään seteliä yhteistyössä ateriapalveluiden palveluntuottajien kanssa. Vuorovaikutteinen yhteistyö yrittäjien kanssa sekä asiakasohjauksen toimivat prosessit vaikuttivat myös palkinnon myöntämiseen.

- Perinteisesti kotihoidon ateriapalvelu on kotiin kuljetettu lounas, joka tehdään kaupungin tuotantokeittiössä. Koska ikäihmisen ravitsemus on tärkeää ja vain syöty ateria on vaikuttava, päädyimme keskustelemaan ruokapalveluyritysten kanssa vaihtoehtoisista toimintatavoista. Halusimme lisätä vaihtoehtoja, jotta asiakas voisi valita mieleisen ruuan ja ruuan toimitustavan. Nyt ikäihminen voi valita ateriat kylminä, lämpiminä tai pakastettuna, ja vaihtoehtoja itse lounaalle on useita. Uskomme ikäihmisten ravitsemuksen parantuneen, sanoo Lahden ikääntyneiden asiakasohjauspäällikkö Corinne Soini.

- Vuoden palveluseteliteko -kunniamaininnalla haluamme nostaa esille merkittävää käytännön työtä tekeviä henkilöitä ja tahoja palvelusetelikentältä. Sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluseteli on vakiintunut toimintamalli useassa kunnassa. Esimerkiksi Lahti on käyttänyt seteliä oman toimintansa rinnalla jo vuodesta 2004. Sähköinen Smartum Palvelusetelimmekin on ollut markkinoilla vuodesta 2010 ja sitä käyttää 50 kuntaa. Näissä kunnissa on valtavasti käytännön osaamista ja tietoa siitä miten kuntalaisten valinnanvapaus ja palveluiden saatavuus toteutetaan parhaimmin palvelusetelillä. Näitä kokemuksia haluamme tuoda yleiseen tietoon sekä jakaa kuntien käyttöön muun muassa tämän palkinnon kautta, kertoo Smartumin toimitusjohtaja Maarit Hannula Vuoden palveluseteliteko -palkinnon taustoista.

Ensimmäinen Vuoden palveluseteliteko -kunniamaininta jaettiin Lahdessa asiakasohjausyksikkö Siirissä pidetyssä tilaisuudessa 10.12.2015. Kunniakirjan lisäksi asiakasohjausyksikön henkilöstö sai henkilökohtaisen hyvinvointinsa edistämiseen Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleitä.

Lisätietoja:

Maarit Hannula
Toimitusjohtaja
Smartum Oy
p. 040 538 4101
maarit.hannula@smartum.fi
www.smartum.fi
www.smartum.fi/medialle 

Corinne Soini
Asiakasohjauspäällikkö
Lahden kaupunki, Ikäihmisten asiakasohjaus
p. 050 387 8746
corinne.soini@lahti.fi
www.lahti.fi 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs