Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kutsu Wirkkala Bryk -ideakilpailun voittajien julkistustilaisuuteen

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Kutsu Wirkkala Bryk -ideakilpailun voittajien julkistustilaisuuteen

Kutsu.
Julkaistu: 25.05.2016 klo 08:00
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

 

Paikka: EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Ahertajantie 5, 02100 Espoo
Aika: torstai 2.6.2016 klo 11.00
Ilmoittautumiset 30.5. mennessä: iia.palovaara@emma.museum, +358 43 826 8713

Tapio Wirkkala Rut Bryk -säätiö ja EMMA - Espoon modernin taiteen museo julkaisevat Sharing-ideakilpailun voittajat julkistustilaisuudessa EMMAssa 2.6.2016 klo 11.00.

EMMA - Espoon modernin taiteen museon, Tapio Wirkkala Rut Bryk -säätiön ja Suomen arkkitehtiliitton järjestämä kansainvälinen ideakilpailu sai noin 100 ehdotusta Suomesta ja muualta Euroopasta sekä Aasiasta ja Pohjois-Amerikasta. Tuomaristo on valinnut kilpailun voittajat tietämättä kilpailuehdotuksien lähettäjiä.

Kansainvälinen kilpailu käynnistyi joulukuussa 2015 tavoitteena luoda uudentyyppinen keskusteleva ja kansainvälinen designkeskus osaksi EMMAa. Kilpailussa etsittiin uusia, innovatiivisia ratkaisuja esittää ja tutkia Tapio Wirkkala Rut Bryk säätiön kokoelmaa. Lisäksi tila mahdollistanee ajankohtaisen muotoilun tuomisen vuorovaikutukseen kokoelman kanssa.

Tapio Wirkkala Rut Bryk -säätiön kokoelma käsittää yli 5000 esinettä, mallia, piirustusta, luonnosta, prototyyppiä sekä valokuvaa. Mukana on Tapio Wirkkalan ja Rut Brykin työskentelyyn ja uraan liittyvän materiaalin lisäksi paljon henkilökohtaista esineistöä, kirjeitä ja kuvia pariskunnan matkoilta ja elämän varrelta.

Kilpailun tuomaristo:

Mikko Heikkinen – Arkkitehti, professori, Heikkinen-Kommonen Arkkitehdit
Pilvi Kalhama – Museonjohtaja, EMMA – Espoon modernin taiteen museo
Emmi Keskisarja – Arkkitehti, SAFA:n edustaja
Juhani Pallasmaa – Arkkitehti, Emeritus Professori
Laura Sarvilinna – Ohjelmajohtaja, Suomen messut

Tuomaristossa asiantuntijajäseninä:

Jaana Jalonen – Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Espoo
Eva Franch i Gilabert – Chief Curator and Executive Director of Storefront for Art and Architecture

Ideakilpailun palkintosumma on 20.000€, jonka tuomaristo jakaa päättämällään tavalla. Kaikki palkitut tahot kutsutaan Suomeen Rut Brykin satavuotispäivänä lokakuussa 2016 järjestettävään seminaariin keskustelemaan ja jatkokehittämään ideoita. Kilpailun fokus oli nimenomaan konseptissa ja ideoissa; toiminnallisia yksityiskohtia tullaan kehittämään eteenpäin kilpailun jälkeen eri asiantuntijoiden kanssa.

Ystävällisin terveisin,

Tapio Wirkkala Rut Bryk -säätiö & EMMA - Espoon modernin taiteen museo

 

Tilaisuus on englanniksi.

Liite: Kutsu

Kuvamateriaali: http://bit.ly/TWRB-Sharing
salasana: emmamuseum

Ilmoittautuminen ja lisätietoja lehdistötilaisuudesta:
Iia Palovaara, viestintäkoordinaattori, EMMA
iia.palovaara@emma.museum p. +358 43 826 8713

Lisätietoa Sharing-ideakilpailusta:
Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA
pilvi.kalhama@emma.museum p. +358 40 533 4070

Lisätietoa Tapio Wirkkala Rut Bryk -säätiön kokoelmasta:
Petra Wirkkala-Vaarne
petra.wirkkalavaarne@wirkkalabryk.fi p. +358 45 135 0225

Liitetiedostot

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. Arkkitehtuurillisesti merkittävässä professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa WeeGee -rakennuksessa olevat EMMAn näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat . Vaikuttavat näyttelytilat mahdollistavat tilallisesti näyttävän ja kokemuksellisen näyttelytoiminnan EMMAn ja Saastamoisen säätiön taidekokoelmien, vaihtuvien näyttelyiden sekä designin näyttämiseen. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

Vuonna 2003 perustetun Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön tehtävä on ylläpitää taiteilijapariskunnan kokoelmaa ja edistää tutkimusta sekä näyttely- ja julkaisutoimintaa. Säätiön tavoite pysyvästä näyttelytilasta toteutuu vuoden 2017 aikana, kun kokoelma sijoitetaan WeeGeelle. Espoon kaupunki, EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö solmivat viime vuoden lopussa sopimuksen säätiön kokoelman sijoittamisesta pysyvästi esille Näyttelykeskus WeeGeen tiloihin ja osaksi EMMAa. Sopimuksen tavoitteena on turvata kansallisesti arvokkaan kokoelman säilytys, ylläpito ja huolto sekä tuoda teokset yleisön nähtäväksi. Uusi näyttelytila ja kokoelman esillepano vahvistavat merkittävästi EMMAn design-profiilia. Kansainvälisesti kiinnostava kokoelma laajentaa EMMAn mahdollisuuksia tarjota yleisölle entistä monipuolisempia sisältöjä. Kokoelman esille saattaminen nähdään mahdollisuutena kasvattaa koko WeeGee-talon vetovoimaa. Tilasta halutaan tehdä kansainvälinen tapahtumakeskus, joka esittelee myös ajankohtaista muotoilua laajemmin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs