Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » KUTSU MEDIALLE: Tapaa Suomen ammattitaitomaajoukkueen 10 ihan erityistä opiskelijaa Säätytalossa perjantaina 19.2.

Skills Finland

KUTSU MEDIALLE: Tapaa Suomen ammattitaitomaajoukkueen 10 ihan erityistä opiskelijaa Säätytalossa perjantaina 19.2.

Kutsu.
Julkaistu: 17.02.2016 klo 16:49
Julkaisija: Skills Finland

Pääsiäisenä järjestetään Ranskan Bordeaux’ssa maailmanlaajuinen ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville. Suomesta International Abilympics -kilpailuun osallistuu 10 oman ammattinsa nuorta huippuosaajaa. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen lähettää joukkueen matkaan perjantaina 19.2. Säätytalossa järjestettävässä tilaisuudessa.

International Abilympics -kilpailu järjestetään 24.–26. maaliskuuta Bordeaux’ssa, Ranskassa. Tapahtumaan odotetaan 80 000 vierasta. Skills Finland yhteistyökumppaneineen valmentaa kilpailuun kymmenen hengen joukkueen.

International Abilympics -kilpailussa kilpailee lähes 700 erityistä tukea tarvitsevaa tai vammaista opiskelijaa tai ammattilaista 47 maasta. Lajeja on yhteensä 49, ja Suomen joukkue osallistuu niistä seitsemään. Jokaisen kilpailijan mukaan lähtee valmentaja. Abilympics-kilpailussa ei ole yläikärajaa, mutta kaikki Suomen kilpailijat ovat 18–29-vuotiaita opiskelijoita ammatillisissa oppilaitoksissa.

Ammattitaitomaajoukkueen lähettämistilaisuus järjestetään Säätytalossa, sali 20
(Snellmaninkatu 9−11, Helsinki) perjantaina 19.2.2016 kello 10–12
.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen lähettää Team Finlandin matkaan. Ohjelmassa on myös yhteistyökumppanien puheenvuoroja ja kilpailijoiden haastattelu.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Viestintäpäällikkö Katja Katajamäki, Skills Finland ry, puh. +358 40 732 0691, katja.katajamaki@skillsfinland.fi

www.skillsfinland.fi
http://www.skillsfinland.fi/fi/abilympics/bordeaux-2016/suomen-maajoukkue

Skills Finland ry ja sen yhteistyökumppanit järjestävät vuosittain kansalliset Taitaja-, TaitajaPLUS- ja Taitaja9-kilpailut sekä valmentavat ja lähettävät Suomen maajoukkueen kansainvälisiin WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-kilpailuihin. Yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs