Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kutsu julkistamistilaisuuteen 15.12.: Taiteilijan elämänkulku - tutkimus nuorista taiteilijoista 2000-luvun Suomessa

Nuorisotutkimusseura ry

Kutsu julkistamistilaisuuteen 15.12.: Taiteilijan elämänkulku - tutkimus nuorista taiteilijoista 2000-luvun Suomessa

Kutsu.
Julkaistu: 03.12.2014 klo 13:58
Julkaisija: Nuorisotutkimusseura ry

Mikko Piispa & Mikko Salasuo: Taiteilijan elämänkulku. Tutkimus nuorista taiteilijoista 2000-luvun Suomessa

Taiteilijan elämänkulku -teoksessa tarkastellaan sitä, miten joukko nuoria suomalaisia on kasvanut ja sosiaalistunut arvostetuiksi taiteilijoiksi 2000-luvun Suomessa. Aineistona ovat 29 taiteilijan elämäkerralliset haastattelut. Haastateltavat edustavat lukuisia eri taiteenaloja ja ovat kaikki saavuttaneet menestystä suhteellisen varhaisella iällä. Tutkimusta varten on haastateltu muun muassa seuraavia eri alojen taiteilijoita: Paula Vesala, Mikko Franck, Tuomas Milonoff, Rauha Mäkilä, Paola Suhonen, Juha Itkonen ja Krista Kosonen.

Tilaisuus järjestetään Tieteiden talon (Kirkkokatu 6, Helsinki) salissa 104 (1.krs), 15.12.2014 klo 10–11.30.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Nuorisotutkimusseura, opetus- ja kulttuuriministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan sekä kulttuuri- ja taidepolitiikan osastot.

 Ohjelma

 9.30–10.00        Kahvitarjoilu

10.00                  Avaussanat: tutkimusprofessori Tommi Hoikkala, Nuorisotutkimusverkosto

10.10                  Taiteilijan elämänkulun esittely: Mikko Piispa & Mikko Salasuo

10.30                  Ajatuksia "Menestyjien elämänkulku" -tutkimushankkeen taustoista: Ylitarkastaja Hannu Tolonen (OKM)

10.40                  Taiteilijan elämänkulku -kirja ja suomalaisen taiteen tutkimus: Ateneumin johtaja Susanna Pettersson

10.55                  Tutkimus taide- ja kulttuuripolitiikan tukena: Kulttuuriasiainneuvos Esa Pirnes (OKM)

11.05                  Löydänkö itseni tutkimuksesta: Kirjailija Miika Nousiainen

11.20                  Kysymys kirjoittajille ja kommentaattoreille: miten tutkimus voi parhaiten edistää taidetta ja/tai taidepolitiikkaa?

 

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautumiset julkistamistilaisuuteen kahvitarjoilua varten 10.12. mennessä osoitteessa www.nuorisotutkimusseura.fi/ilmoittautuminen/taiteilijan-elamankulku.

Tervetuloa!

 

Tutkimusta varten haastatellut taiteilijat

Jasmin Anoschkin (kuvataide), Laura Birn (teatteri ja elokuva), Mikko Franck (klassinen musiikki), Roope Gröndahl (klassinen musiikki), Samuli Heimonen (kuvataide), Hannaleena Heiska (kuvataide), Vilja-Tuulia Huotarinen (kirjallisuus), Juha Itkonen (kirjallisuus), Sanna Kantola (muotoilu ja suunnittelu), Anssi Kasitonni (kuvataide), Krista Kosonen (teatteri ja elokuva), Jani Leinonen (kuvataide), Sami Makkonen (sarjakuva), Tunna Milonoff (tv ja elokuva), Rauha Mäkilä (kuvataide), Mazdak Nassir (dokumenttielokuva), Mimosa Pale (kuvataide ja performanssi), Milla Paloniemi (sarjakuva), Ari Pelkonen (kuvataide), Aarni Pennanen (klassinen musiikki), Ari Pulkkinen (pelimusiikki), Ville Ranta (sarjakuva), Mika Rättö (populaarimusiikki), Stiina Saaristo (kuvataide), Paola Suhonen (muotoilu ja suunnittelu), Ville Tietäväinen (sarjakuva), Katja Tukiainen (kuvataide), Anna Tuori (kuvataide) ja Paula Vesala (populaarimusiikki).

 

Mikko Piispa & Mikko Salasuo: Taiteilijan elämänkulku. Tutkimus nuorista taiteilijoista 2000-luvun Suomessa. Nuorisotutkimusverkoston/Nuorisotutkimusseuran julkaisuja 156. Sarja: Tiede. Kl 70.9; 99.1; 30.1, nid., 215 s., 28 euroa, ISBN 978-952-5994-68-1, ISSN 1799-9219

 

Kirjaa on myynnissä julkistustilaisuudessa, ja lisäksi se tulee myyntiin Nuorisotutkimusverkoston verkkokauppaan www.nuorisotutkimusseura.fi/catalog sekä seuraaviin kirjakauppoihin, joissa Nuorisotutkimusverkoston kirjat ovat kattavasti esillä: Helsingissä Kolmen Sepän Kirjakauppa Kaivopihalla, Rosebud Kurvin Kirja (Hämeentie 48), Gaudeamus Kirja & Kahvi (Vuorikatu 7) sekä Tampereella Juvenes-kirjakauppa.

 

Lisätietoja:

Mikko Salasuo

puh. 040 548 5520

mikko.salasuo@nuorisotutkimus.fi

 

Mikko Piispa

puh. 020 755 2668

mikko.piispa@nuorisotutkimus.fi

Nuorisotutkimusseura ry on tieteellinen seura, joka edistää nuorisotutkimusta Suomessa ja kansainvälisesti. Nuorisotutkimusverkosto on seuran osana toimiva tutkijayhteisö, joka tuottaa monitieteistä akateemista tutkimusta sekä vaikuttaa tutkimuksillaan yhteiskuntapolitiikkaan ja nuorisotyön kehittämiseen. Nuorisotutkimusseuran julkaisusarjassa julkaistaan niin akateemista kuin soveltavaakin tutkimusta sekä yhteiskunnallisia puheenvuoroja. Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Nuorisotutkimus-lehteä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs