Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kutsu Jakolinjojen Suomi -kirjan julkistustilaisuuteen 12.3.2015

Kalevi Sorsa -säätiö

Kutsu Jakolinjojen Suomi -kirjan julkistustilaisuuteen 12.3.2015

Kutsu.
Julkaistu: 10.03.2015 klo 16:32
Julkaisija: Kalevi Sorsa -säätiö

Missä kulkevat suomalaisen yhteiskunnan suurimmat jakolinjat? Miksi eriarvoisuuden kasvu on huolestuttavaa? Miten kehitys voidaan kääntää jälleen positiiviseksi?

Suomi on edelleen melko yhtenäinen, hyvinvoiva ja matalien jakolinjojen yhteiskunta. Sen pintaan on kuitenkin alkanut muodostua säröjä, joiden korjaaminen on sitä vaikeampaa, mitä suuremmiksi niiden annetaan kasvaa.

Ajatuspaja Kalevi Sorsa -säätiön julkaisu Jakolinjojen Suomi tarjoaa yhdeksän näkökulmaa siihen, mitkä tekijät jakavat suomalaista yhteiskuntaa ”meihin ja muihin” ja miten näitä vastakkainasetteluja voitaisiin lievittää. Kirjassa tarkastellaan Suomen nykytilaa ja tulevaisuutta terveyserojen, alueellisen eriarvoistumisen, sosiaalisen liikkuvuuden, teknologisen kehityksen, globalisaation, kulttuurin, etnisyyden, oikeudenmukaisuuden, yhteisöllisyyden ja demokratian kannalta.

Julkistustilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 3) klo 10.30-12.00. Jakolinjoista keskustelevat tilaisuudessa julkaisun kirjoittajista Antti Kaihovaara (Kalevi Sorsa -säätiö), Pasi Saukkonen (Cupore), Pentti Arajärvi (Helsingin yliopisto), Outi Sirniö (Helsingin yliopisto) ja Frank Martela (Helsingin yliopisto). Tilaisuuden avaussanat lausuu peruspalveluministeri Susanna Huovinen.

Ilmoittautumiset pyydämme osoitteeseen info@sorsafoundation.fi.

Lisätietoja:
Antti Kaihovaara, projektitutkija, 041 507 6885, antti.kaihovaara@sorsafoundation.fi
Timo Bergman, talous- ja viestintävastaava, 040 660 8082, timo.bergman@sorsafoundation.fiKalevi Sorsa -säätiö on sosialidemokraattinen ajatuspaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs