Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kuka on sinun enkelisi? – Mikkelinpäivä kutsuu perheitä kirkkoon 2.10.

Kirkon tiedotuskeskus

Kuka on sinun enkelisi? – Mikkelinpäivä kutsuu perheitä kirkkoon 2.10.

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 15:52
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Tänä vuonna sunnuntaina 2.10. vietettävänä mikkelinpäivänä eli enkelien sunnuntaina monissa seurakunnissa järjestetään perhemessuja ja muita koko perheen tapahtumia. Mikkelinpäivän evankeliumissa lapset asetetaan uskon esikuvaksi, ja siksi päivän vietossa korostuvatkin juuri lapset ja lapsen usko.

Alkujaan arkkienkeli Mikaelille omistetun juhlapyhän teksteissä tutkitaan enkeleitä ja heidän merkitystään. Kristillisessä ajattelussa enkelit ovat Jumalan sanansaattajia, jotka suojelevat ja opastavat ihmisiä.

Enkelien sunnuntaita vietetään myös osoitteessa suuremmansuojassa.fi. Sivustolle on kerätty tietopaketti mikkelinpäivästä sekä muun muassa lasten tekemiä rukouksia. Enkelien sunnuntai näkyy ja kuuluu myös sekä radiossa että verkossa kampanjavideolla, joka kutsuu pohtimaan, kuka on sinun oma enkelisi.

Suuremman suojassa puhutaan ihmisarvosta

Tänä vuonna enkelien sunnuntai on osa Suuremman suojassa -kampanjaa, joka nostaa esiin ihmisarvoon liittyviä aiheita. Kampanjalla halutaan tehdä kirkkoa näkyväksi niille, joille kirkon arvomaailma on jäänyt etäiseksi. Samalla halutaan viestiä, että ihmisarvo on kirkolle tärkeä ja merkityksellinen sen omasta sanomasta käsin. Mikkelinpäivänä huomio kiinnittyy lapsiin ja perheisiin.

”Kampanjalla halutaan tuoda esiin, että kristillisessä ajattelussa jokainen ihminen on Jumalan kuva ja sellaisenaan arvokas. Arjen kristillisyyttä on myös toimia enkeleinä toinen toisillemme, pitää huolta toisistamme eli tarjota Suuremman suojaa. Myös heikomman puolella oleminen kuuluu kristinuskon ydinolemukseen”, kertoo Kirkon tiedotuskeskuksen kampanjapäällikkö Hanna Piira.

Suuremman suojassa alkoi syyskesällä kouluun lähtevien siunaamisella ja jatkuu muilla osakampanjoilla läpi koko vuoden 2017.

Lisätiedot:

Mikkelinpäivän tapahtumatiedot suoraan seurakunnista
kampanjapäällikkö Hanna Piira, hanna.piira@evl.fi, p. 050 351 8381
suuremmansuojassa.fi
Suuremman suojassa Facebookissa
#suuremmansuojassa

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs