Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kude Design Oy tuulettaa sekä jämähtäneet vaatekaapit että vaatetusalan asenteet

Kude Design Oy

Kude Design Oy tuulettaa sekä jämähtäneet vaatekaapit että vaatetusalan asenteet

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2015 klo 08:00
Julkaisija: Kude Design Oy

Kude Design Oy perää pukeutumiseen asennetta! Kuva: Pinja ParkkinenSuomalaisen KUDE® -vaatemerkin, vaatetusalan toisinsanojan ja -tekijän mallisto täydentyy jälleen. Uudet vaatteet ja asusteet ovat syntyneet yrityksen ideologian mukaisesti kuuntelemalla asiakkaiden toiveita ja tarpeita. Kude Design Oy:n toimitusjohtaja, yrittäjä Outi Pakarinen haluaa ravistella toimialansa käytäntöjä ja haastaa yritykset pohtimaan uusia tapoja toimia.

Kude Design on kulkenut vaatetusalan valtavirtaa vastaan ja tehnyt toisin jo kahden vuoden ajan. Yritys yhdistää kestävästi tuotettuun vaatemerkkiin myös palvelua: KUDE® Vaatevalmennuksessa selvitetään omat mieltymykset, pengotaan vaatekaappiin hautautuneet vaatteet esiin, yhdistellään toisin, muokataan, otetaan vaatteet aktiiviseen käyttöön ja luovutaan lopuista.

“Tulevaisuudessa yritys ei voi enää tarjota vain vaatteita, vaan pukeutumiseen tullaan liittämään palvelut yhä tiiviimmin”, Pakarinen ennakoi.

Vaatetusalalla syydetään tyypillisesti mallistoja ja uusia tuotteita yhä tiuhemmalla syklillä, mutta itse liiketoimintaa ei ole pohdittu luovasti.

“Vaatetusalan yritys voi toimia toisin kuin alalla on totuttu. Luovuus ei todellakaan näy alan toimintatavoissa, vaan alan toimijat ovat hyvin jähmeitä ja kaavoihin kangistuneita. Suomessa on korkea aika alkaa kehittää uutta liiketoimintaa myös vaatetusalalla. Ulkomailla osa toimijoista on heräämässä ja esimerkiksi yhdistää luovasti palveluita vaatekauppaan”, Pakarinen sanoo.

Entäpä jos kuluttajat tilaavat, eivät liikkeiden sisäänostajat?

Paljon puhutun kiertotalouden keskeisiä ajatuksia on, että materiaalien käyttöä tehostetaan, jätteen syntymistä ehkäistään ja lisäarvoa tuotetaan erilaisilla palveluilla. Vaatteissa tämä tarkoittaa esimerkiksi kestävien ja laadukkaiden materiaalien myötä pitkää ikää sekä yhdisteltävyyttä ja muokattavuutta.

Avainkysymys on myös, että vaate on alunperin suunniteltu käyttöön ja hankittu todelliseen tarpeeseen, ei unohtumaan kaapin perälle. Vaatekaapin kulmakivet ovat jatkuvasti käytössä.

“Eikä pukeutumisen tarvitse näinkään olla tylsää, päinvastoin. Haluan tuoda asennetta arkivaatteisiin!” Pakarinen painottaa.

Kude-malliston tuotteet ommellaan Suomessa tai tarkastetuissa tehtaissa lähialueilla. Kuva: Kude Design OyPakariselle on itsestään selvää, että vaatteet tehdään ekologisista materiaaleista ja lähellä. Lisäksi on pysähdyttävä ja luovuttava turhasta kuluttamisesta.

“Testaan ja kysyn, mikä toimii ja mitä ihmiset ovat valmiita ottamaan vastaan. Näin toimien emme tuota turhaan, vaan valmistamme luottovaatteita, jotka ovat paitsi mieleisiä, toimivia ja kauniita myös monikäyttöisiä ja pitkäikäisiä.”

Pakarisen haave on, että tulevaisuudessa kaikki malliston vaatteet perustuisivat ennakkotilauksiin. Mallisssa vain kuluttajat tekisivät tilaukset kauppojen sisäänostajien sijaan. Pyrkimys on lyhentää valintojen ketjua ja kustannuksia.

“Kuluttajat kokevat usein, että he eivät saa sellaisia vaatteita kuin haluavat, koska liikkeiden sisäänostajat ostavat tietyn kaavan mukaan ja tietenkin melko turvallisesti”, Pakarinen sanoo.

 

Uudet KUDE-malliston tuotteet esittelyssä I Love Me -messuilla Helsingissä 16.-18.10.2015

 • Hurmaava huivi kauniissa väreissä: huivin kangas on espoolaisen kangastehtaan tuotantoa

 • Suosittu Leija-paita uudesta kotimaisesta materiaalista, valmistettu Suomessa

 • Leija-mekko, kehitetty Leija-paidasta saadun palautteen pohjalta

 • Vekki-liivistä rajoitettu erä uusia värejä, valmistettu Suomessa

 • Ennakkotilattavissa Perho-mekon pohjalta tehty ¾-hihainen mekko

 

Tervetuloa osastolle Luonnollisesti, Ekomuoti-osasto 7p38!

Luvassa myös vinkkejä vaatekaapissa vallitsevan kaaoksen selättämiseen.

 

KUDE® – kestävää pukeutumista ja palvelua

 • KUDE® mallisto rakentuu kuunnellen: mallisto täydentyy kuluttajien toiveiden pohjalta uusin värein ja mallein. Näin vaatteet suunnitellaan ja tuotetaan tarpeeseen! Esimerkiksi suositusta paitamallista muokattiin mekko asiakkailta tulleiden viestien perusteella.

 • Tuotteet valmistetaan kotimaassa tai lähialueilla tarkastetuissa tehtaissa.

 • KUDE® Vaatevalmennus auttaa ihmisiä tunnistamaan, mistä he todella pitävät, millaisia vaatteita he tarvitsevat ja mikä heille sopii.

 

KUDE® täyttää 2 vuotta: joulukuu on KUDE-juhlaa!

 • Ornamon joulumyyjäiset 4-6.12.2015

 • Kaapelin joulu 11-20.12.2015

Vaatevalmennukset

 • Ti 27.10. klo 17.30-19.00 / Vaatevalmennusluento, Helsinki

 • Ti 10.11. klo 17.30-19.00 / Vaatevalmennusluento, Helsinki


 • Ti 3.11. klo 17.30-19.00 / Vaatevalmennus pienryhmä 1.tapaaminen, Helsinki


 • Ti 17.11. klo 17.30-19.00 / Vaatevalmennus pienryhmä 2.tapaaminen, Helsinki

 

Lisätietoja

Toimitusjohtaja ja yrittäjä, Outi Pakarinen, Kude Design Oy, p. 044 503 3347, outi.pakarinen@kude.fi

http://www.kude.fi/

http://shop.kude.fi/

https://www.facebook.com/kude.fi

https://instagram.com/kudedesign/

https://www.pinterest.com/kudedesign/

Tiedote arkistosta 11/2014: KUDE® Vaatevalmennus palkittiin Toisinsanojana Espoon Keksintöviikolla

 

Kuvia tiedotusvälineiden käyttöön

Kude Design Oy:n mediapankki

KUDE haluaa tehdä arkipukeutumisen helpoksi ja tarjoaa ratkaisuja arjen vaatehaasteisiin oman tuotemerkin sekä vaatevalmennuksen kautta. KUDE on kuunteleva lifestyle-brändi, joka elää asiakkaidensa toiveiden ja tarpeiden kautta. Ehdota, kerro ja kysy – rakennetaan yhdessä vaatekaapistasi toimiva. Wear more, buy less!

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs