Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kouluun lisää hyvinvointia ja osallisuutta

Lahden kaupunki

Kouluun lisää hyvinvointia ja osallisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2016 klo 13:27
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin 870 esi- ja perusopetuksen ammattilaista kokoontuu lauantaina 23.1.2016 klo 9 - 15 Sibeliustalolle.  
- Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan koulutuspäivää.

__________________

- Koulutuspäivä rakentuu Lahden uuden perus- ja esiopetuksen opetussuunnitelman tärkeimmistä teemoista. Niitä ovat muun muassa lapsen ja nuoren kohtaamisen merkitys, hyvinvointi ja osallisuus. Puheenaiheena on myös e-oppiminen ja oivaltava tulevaisuuden koulu, taustoittaa suunnittelu- ja kehittämispäällikkö Juha Patrakka Lahden kaupungin perusopetuspalveluista. Patrakka johtaa Lahden opetussuunnitelmatyötä. 

Puhujista kansanedustaja Jani Toivola valottaa kohdatuksi tulemisen merkityksestä jokaisen nuoren kasvussa omaksi itsekseen. Puheenvuoron otsikkona on ”Musta tulee isona valkoinen! Akatemian tutkijatohtori Maija Lanas antaa eväitä hyvinvointia ja osallisuutta edistävän toimintakulttuurin luomiseen koulussa.

Mielenkiintoisen näkökulman yksilöllisestä oppimisesta, oppimisen omistajuudesta ja arviointikulttuurin muutoksesta tuo eduhakkeri Pekka Peura. Professori Kirsti Lonka tekee avauksia tulevaisuuden kouluun otsikolla Oivaltava oppiminen.  

Koulutuspäivän päättää Improvisaatioteatteri Stella Polaris: ”Tiedätkö mitä ilmaiset?”

Uusi opetussuunnitelma korostaa laajan osaamisen karttumista.
- Oppilaan oppimisen kannalta yhtä merkityksellisiä toimijoita ovat niin ohjaavat opettajat kuin koulunuorisotyön, oppilashuollon ja kolmannen sektorin työntekijätkin, Patrakka jatkaa.  

Opettajat ovat vahvasti osallistuneet Lahden opetussuunnitelmatyöhön. Myös oppilailta ja huoltajilta on saatu kehittämisehdotuksia opetussuunnitelmaluonnokseen, joka oli kommentoitavana syksyllä 2015. Uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön syysukukaudesta 2016.

Lisätiedot:
Lahden kaupungin sivistystoimiala, perusopetuspalvelut
Juha Patrakka, suunnittelu- ja kehittämispäällikkö, puh. 044 416 3833

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs