Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Korpisoturi Tampereella

Into Kustannus

Korpisoturi Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2016 klo 09:22
Julkaisija: Into Kustannus

Into marssittaa lauantaina 27.8. Tampereen Työväenkirjallisuuden päivään kattavan kavalkadin uutuuskirjailijoita, eturintamassa kirjailija Laura Gustafssonin kolmas romaani Korpisoturi

Korpisoturi on kertomus Ahmasta, maailmanloppua odottavasta miehestä, joka muuttaa erakoksi Itä-Suomen syrjäseudulle. Ahma aikoo seistä omalla maallaan ase kädessä, ja turvautua varmuusvarastoonsa. Yhteiskunta romahtaa kuitenkin nopeammin kuin hän osaa odottaa tai toivoa. Valta on niillä, jotka sen ottavat. Vaikka mies on itsenäinen, säälimätön ja omavarainen, naisista ei kuitenkaan valitettavasti niin helpolla pääse. Korpisoturi katsoo suomalaisen yhteiskunnan nykytilaa, ja tutkii tuoreella tavalla sitä, mitä oikeastaan on isänmaa ja suomalaisuus.

Laura Gustafsson (s. 1983) on helsinkiläinen kirjailija ja näytelmäkirjailija. Esikoisteos Huorasatu (2011) nousi Finlandia-ehdokkaaksi ja on julkaistu Saksassa ja Ranskassa ja kääntyy parhaillaan turkiksi. Toinen romaani Anomalia (2013) on ilmestynyt myös ranskaksi. Laura Gustafsson on Terike Haapojan kanssa Flow Festivalin 2016 vuoden taiteilija. He kokoavat parhaillaan Helsingin Suvilahteen Museum of Nonhumanity – Epäihmisyyden museota. Näyttely on esillä 2.-29.9.2016.

”Gustafsson on kylvänyt romaaniinsa teemoja ja ajatuksia monesta eri ilmansuunnasta. Niiden lopullinen tulkitseminen jää lukijan omille harteille, eikä tienviittoja väännetä rautalangasta. Hienosti toimii myös kirjailijan kieli, joka soi kauniisti ja tyylikkään tiiviisti.”
HS, 14.8.2016

Into 2016 nonstop Työväenmuseo Werstaan Bertel-salissa:

11.45 Esko Seppänen: Mistä Suomi vaikenee? Kyytiä saavat kaikki yksityiset ja julkiset instituutiot, joille on edullista, että niiden asioista vaietaan.

12.05 Matti Salminen: Toisinajattelijoiden Suomi Kattava katsaus suomalaisiin toisinajattelijoihin, joista virallinen historiantutkimus yleensä vaikenee.

12.45 Pekka Lehtonen: Tehtävä Tallinnassa Neuvostopropagandaa ja itsenäisyysinnostusta 1960-luvulla Tallinnassa asui kolme suomalaista. Yksi heistä oli nuori Pekka Lehtonen, joka työskenteli Tallinnan radion suomenkielisessä toimituksessa.

13.05 Anna Elina Isoaro: Rakkautta ja vasta-aineita Isoaro päivittää suuren aiheen, äitiyden, nettipalstoilla kuohuvien ”mommy warsien” aikakauteen. Runot tarkastelevat odotusta, synnytystä ja äitiyden ensiaskelia rehevällä elämänilolla ja huumorilla.

13.25 Laura Gustafsson: Korpisoturi Gustafssonin kolmas romaani katsoo ihmistä raadollisuudessaan, pienuudessaan ja loputtomassa kauneudessaan. Se on tutkielma selviytymisstrategioista, yhteisöstä ja siitä, miten ihminen on lyhyessä ajassa menettänyt kosketuksen maahan, kaiken perustaan.

Median edustajien on myös mahdollista tavata ja haastatella kirjailijoita tapahtuman yhteydessä.
www.tyovaenkirjallisuudenpaiva.com 

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot ja haastattelupyynnöt: mika.ronkko@intokustannus.fi, puh. 050 4362170

intokustannus.fi  Into Kustannus Oy, Meritullinkatu 21, 00170 HELSINKI, puh. 040 179 5297
Into sosiaalisessa mediassa:
Facebook
Twitterissä
Instagramissa

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs