Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Komedian taitajat huijaavat nauramaan Rovaniemellä

Rovaniemen Teatteri

Komedian taitajat huijaavat nauramaan Rovaniemellä

Tiedote.
Julkaistu: 20.04.2015 klo 12:45
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Näyttelijät Sari Mällinen ja Lotta Lindroos vierailevat Rovaniemen Teatterissa 25. huhtikuuta. Kaksikko on tuttu TV- ja elokuvaroolien lisäksi muun muassa KOM-teatterin näyttämöltä. Muista minut -tragikomediassa he ovat Helena ja Anna, jotka tapaavat sattumalta. Helena on kolmekymppinen valokuvaaja, jonka elämän ydintä ovat avioliitto ja äitiys. Anna puolestaan viisikymppisenä ja perheettömänä tekee uraa kiinteistövälittäjänä. 

Näytelmän tarina alkaa, kun Helena kutsuu Annan kotiinsa pyytääkseen tätä arvioimaan asuntoaan. Pian käy ilmi, että Annan ammattitaito murenee, samoin kuin Helenan käsitykset kotinsa hengestä ja perheensä tilanteesta. Naiset ovat elämässään risteyskohdassa. Toistensa kautta he löytävät tilaa suurille kysymyksille. ”Muista minut on komedia identiteetin katoamisesta. Kaksi henkilöä ovat keskellä menetystä. Tästä johtuen heillä ovat hukassa peruspalikat, kuten kuka minä olen ja mikä minun elämässä on tärkeintä.”, kertoo ohjaaja Minna Nurmelin. Helenan ja Annan kohtaaminen synnyttää sattumanvaraisen vyöryn. Yhden illan ja yön aikana naiset kadottavat itsensä, muuttuvat toisikseen ja löytävät itsensä aamuun mennessä uudelleen. 

Muista minut on saanut ensi-iltansa vuonna 2012 helsinkiläisessä Teatteri Avoimissa ovissa. Kriitikot ovat kiittäneet näytelmän kykyä liikuttaa tunteita. ”Tämä on läpikotaisin naisten näytelmä, tragikomedia jossa saa nauraa, mutta myös vakavoitua.”, kirjoittaa Anja Salminen Demarissa. Helsingin Sanomat on samoilla linjoilla ja antaa tunnustusta myös näyttelijäntyölle. ”Vaikka Mällisen näyttelemisessä on paljon tuttua, siinä on myös aivan uusi, vangitsevasti henkilön hätään porautuva intensiteetti. Hän osaa juurtua pienellekin näyttämölle, komiikka ja tragiikka iskevät syvälle. Hän myös ottaa tekstistä irti paljon enemmän kuin monelle muulle kenties tulisi mieleenkään. Esitys huijaa nauramaan aivan kauheille asioille ja tirauttamaan kyyneleen pienestä, kauniista eleestä.”, kriitikko Maria Säkö kuvaa.

Muista minut -esitykset alkavat lauantaina 25.4. klo 13 ja klo 19 Rovaniemen Teatterin Paavo-salissa. Liput esityksiin ovat 21 euroa ja niitä on saatavana teatterilta sekä verkkokaupasta.

Muista minut
Käsikirjoitus Minna Nurmelin
Rooleissa Lotta Lindroos ja Sari Mällinen
Alkuperäisidea Lotta Lindroos, Sari Mällinen, Minna Nurmelin ja Satu Rasila
Dramaturgi Satu Rasila
Ohjaus Minna Nurmelin
Lavastus ja puvut Veera-Maija Murtola
Valo- ja äänisuunnittelu Antti Kujala
Rooleissa Lotta Lindroos ja Sari Mällinen
Esityksen kesto n. 1 h 45 min. Esityksessä on väliaika.

Oheisessa kuvassa ovat Sari Mällinen Annan roolissa ja Lotta Lindroos Helenana. Kuvan on ottanut Heli Sorjonen.

Lisätietoja saat teatterinjohtaja Juha Vuoriselta (0400 282482, juha.vuorinen@rovaniemi.fi) ja tuottaja Hanna Yli-Korpelalta (0400974702, hanna.yli-korpela@rovaniemi.fi).

Liitetiedostot

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. Esitysten lisäksi Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Teatteri on ollut vuodesta 2011 evakossa peruskorjattavasta Lappia-talosta ja sen esityksiä pääsee syksyyn 2015 saakka katsomaan Rovaniemen teatterikortteliin, Maakuntakatu 3-5:n ja 6-8:n teatteritaloihin. Lisäksi näytelmiä nähdään alueteatterin tuomina Lapin kunnissa.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs