Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kokoomusopiskelijoiden Daniel Lahti: Mielenosoitus on oikeus, ei velvollisuus!

Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta ry

Kokoomusopiskelijoiden Daniel Lahti: Mielenosoitus on oikeus, ei velvollisuus!

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2015 klo 14:07
Julkaisija: Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta ry

Oikeus vapaaseen mielipiteen ilmaisuun on kirjattu Suomessa perustuslakiin ja oikein käytettynä mielenosoitus on erittäin tehokas vaikuttamiskeino. Siinä missä ihmisillä on oikeus osoittaa mieltä itselleen tärkeäksi kokemien asioiden puolesta, on ihmisillä kuitenkin myös oikeus olla osallistumatta suuriinkin mielenilmauksiin.

Arjen sujuvuuden mahdollistamiseksi Kokoomusopiskelijat järjestivät palkansaajajärjestöjen “STOP”-mielenilmauksen ajan bussikyytejä Helsingin keskustan ja Espoon Otaniemen välillä. Matkustajien ja myös järjestäjätahon harmiksi kyyti joutui ilkivallan kohteeksi anarkistien toimesta.

“Kokoomusopiskelijat haluaa olla mukana puolustamassa niin palkansaajien kuin kenen tahansa muunkin oikeutta ilmaista mielipidettään demokraattisessa yhteiskunnassa. Samaan aikaan toivomme keskusteluun kuitenkin rauhaa ja kunnioitusta sekä mieltään osoittavia, että niitä kohtaan, jotka eivät mielenosoitukseen halua osallistua”, toteaa liiton puheenjohtaja Lahti.

On surullista, että tietty porukka haluaa turmella ihmisen oikeuden ilmaista mielipidettään käyttämällä tätä oikeutta lähinnä mielipahan ja pelon lietsomiseen.

“Me mahdollistimme muun muuassa varusmiespalvelusta suorittavan nuoren miehen pääsyn viikonloppulomille, opiskelijoiden pääsyn viikonlopunviettoon perheidensä luokse ja muutaman opiskelijan pääsyn tärkeille luennoille. Keneltä se oli pois?”, päättää puheenjohtaja Lahti.

Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta (Kokoomusopiskelijat) on vuonna 1960 perustettu poliittinen opiskelijajärjestö. Kokoomusopiskelijat on Kansallinen Kokoomus rp:n virallinen jäsenliitto.

 

Lisätietoja:

 

Daniel Lahti

Puheenjohtaja, Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta

044 776 0773

daniel.lahti@kokoomusopiskelijat.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs