Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kokonaisturvallisuus 2015: Nuorten turvallisuustietämys pääosin hyvällä tasolla

Tampereen Messut

Kokonaisturvallisuus 2015: Nuorten turvallisuustietämys pääosin hyvällä tasolla

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2015 klo 14:30
Julkaisija: Tampereen Messut

SECURITY TRACK -TIETOTAITOKILPAILUN SATOA JULKI

Yli 500 koululaista on osallistunut valtakunnallisen turvallisuusaiheisen Security Track -kilpailun nettikarsintoihin. Pääosin nuorten tietotaso on ollut varsin korkea, sillä yli puolet vastaajista on saanut 75 % vastauksistaan oikein. Parhaiten on tiedetty ravinnon saantia käsittelevät kysymykset, eniten petrattavaa on jokamiehenoikeuksiin ja fyysiseen aktiivisuuteen liittyvissä asioissa. Koululaisten Security Track -loppukilpailu järjestetään 4.9.2015 Kokonaisturvallisuus 2015 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Yritysten haastekilpailu pidetään lauantaina 5.9. ja perheenä on mahdollista kisailla sunnuntaina 6.9.

Huhtikuussa käynnistyneeseen ja elokuun loppuun saakka jatkuvaan Security Track -kilpailuun on saatu valtakunnallisesti useita satoja vastauksia erityisesti perusopetuksen 7. ja 8.-luokkien oppilailta. Nettikilpailu koostuu 26 monivalintakysymyksestä, jotka käsittelevät aiheita lähimmäisen auttamisesta, ravinnosta, luonnossa selviytymisestä, liikenneturvallisuudesta ja kiusaamisen ehkäisemistä aina matkustusturvallisuuteen ja maanpuolustukseen asti.

– Pääosin nuorten tietotaso kilpailussa on ollut varsin korkea, sillä lähes 60 % vastaajista on saanut yli 75 % vastauksistaan oikein. Parhaiten on osattu vastata ravinnon saantiin, jalankulkuun, sähkökatkon aikana tapahtuvaan tiedonhankintaan, kyberturvallisuuteen ja nilkan nyrjähdykseen liittyviin kysymyksiin. Alhaisin tietotaso vastaajilla on ollut kysymyksissä, jotka ovat liittyneet fyysiseen aktiivisuuteen, jokamiehen oikeuksiin ja kodin paloturvallisuuteen. Näissä oikeiden vastausten määrä on jäänyt jopa alle 30 prosentin, kertoo Security Track -kilpailun ohjelmajohtaja Olli Patja.

Security Track -kilpailu on osa valtakunnallista tietotaito-ohjelmaa

Security Track -kilpailu on osa valtakunnallista tietotaito-ohjelmaa, jonka tavoitteena on lisätä tietoutta sellaisista tiedoista ja taidoista, joilla voi vaikuttaa omaan ja läheisten turvallisuuteen niin kotona, koulussa, työpaikoilla kuin omalla asuinalueellaan – jokapäiväisessä arjessa, mutta myös poikkeustilanteissa. Kilpailussa käydään joukkueena läpi rastirata, jossa on käytännön tehtäviä, tietotehtäviä ja fyysiseen kuntoon liittyviä tehtäviä. Kilpailun tavoitteena on kehittää erityisesti nuorten ja perheiden turvallisuustietämystä ja taitoa toimia yhteiskunnan osana vastuullisina ja toisistaan huolta pitävinä yksilöinä. Koululaisten lisäksi myös yrityksillä ja perheillä on mahdollisuus päästä kisaamaan turvallisuustietämyksessä ja -taidoissa. Tampereen Kauppakamari haastaa yritykset osallistumaan toiminnalliseen kisailuun, 80 euron osallistumismaksu käytetään lyhentämättömänä vähävaraisten nuorten harrastusmahdollisuuksia tukevaan toimintaan.

Security Track -kilpailualueen vierestä löytyy myös Tieto & taito -kehät, nuorille kohdennettu toiminta-alue. Toiminnalliset kehät on nimetty sisältönsä mukaan: Toimi & osallistu!, Terveys & kunto, Hyvä ruoka ja Turvallinen netti. Kehien tarkoituksena on tuoda esille hyvän, terveellisen ja turvallisen elämän perusaiheita monesta eri näkökulmasta. Kilpailun ja kehät toteuttaa yhteistyössä yhteiskunnallisesti merkittävä joukko eri alojen toimijoita aina ministeriöistä ja viranomaisista valtakunnallisiin järjestöihin ja tutkimuslaitoksiin. Lisätiedot: www.kokonaisturvallisuus.fi (Ohjelma).

Security Track ja Tieto & Taito -kehät ovat osa Tampereella syyskuussa järjestettävää Kokonaisturvallisuus 2015 -messuja. Tapahtumaa käsittelevä ennakkoinfo järjestetään 3.6. klo 12.00–13.00 Tampereen Vanhalla kirjastotalolla (Mäkelän kabinetti, Keskustori 4). Infossa kerrotaan laajemmin Kokonaisturvallisuuden suurtapahtuman ohjelmasta ja nähdään Puolustusvoimien taistelunäytöksistä tehdyn videotrailerin ensiesitys. Lisätiedot ja ilmoittautuminen median ennakkoinfoon: www.kokonaisturvallisuus.fi (Medialle).    

Kokonaisturvallisuus 2015 -messujen lehdistötiedotteet ja mediamateriaalit:
Lue lisää Kokonaisturvallisuuden suurtapahtumasta ja ohjelmasisällöstä: www.kokonaisturvallisuus.fi.
Lehdistötiedotteet sekä linkit kuvapankkiin ja videokirjastoon: www.kokonaisturvallisuus.fi (Medialle).

Osallistu somessa: #Kokonaisturvallisuus. Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn.  

Lisätiedot: www.kokonaisturvallisuus.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005, veli-pekka.rouvali(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877, meri.mattila(a)tampereenmessut.fi
Security Track: Olli Patja, ohjelmajohtaja, p. 040 584 0840, olli(a)securitytrack.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs