Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kodin ja koulun päivää vietetään lauantaina

Lahden kaupunki

Kodin ja koulun päivää vietetään lauantaina

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 13:24
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lauantaina 24.9. Lahden kaupungin kaikissa 29 peruskoulussa vietetään Kodin ja koulun päivää, jonne myös huoltajat on kutsuttu mukaan. Koulupäivä kestää neljä tuntia. Lauantaikoulupäivän aloitus- ja päättymisajankohdat sekä teemat vaihtelevat kouluittain. Päivä on yksi kodin ja koulun yhteistyömuoto.

Kasakkamäen koulussa Kodin ja koulun päivän teemana on Luonnon ystävät. Päivän aikana kunnostetaan koulun liikunta-alueita yhdessä huoltajien kanssa, istutetaan kukkasipuleita ja luokissa on avoimet ovet.

Koulun salissa järjestetään ympäristömessut oppilaille ja heidän perheilleen. Koulun ympäristömessuilla jokaisella luokalla on oma esittelypisteensä ja siellä voi tutustua oppilaiden ympäristöaiheisiin työpajoihin. Mukana on myös yhteistyökumppaneiden luontoaiheisia infopöytiä. Vanhempainyhdistys järjestää huoltajille buffetin.

Luonnon ystävät -teema on siivittänyt Kasakkamäen koko kouluviikkoa. Tarjolla on ollut kierrätyskäsityötä,  jakkara-, musiikki- ja digipajat, liikunnallisuutta, syksyn sadon säilöntää, kierrätystä. Oppilaat ovat osallistuneet toiminnallisiin työpajoihin koulun eri tiloissa, pihalla, lähiluonnossa ja opintoretkillä.

Kasakkamäen koulussa niin ympäristöaiheinen opetus kuin Kodin ja koulun päiväkin toteutetaan oppiainerajoja ylittävänä kokonaisopetuksena. Kuudesluokkalaiset ovat toimineet viikon pajaoppaina. Kummitoimintaakin on vahvistettu siten, että ekaluokkalaiset ja heidän viidesluokkalaiset kummioppilaansa liikkuvat ja työskentelevät pajoissa yhdessä.

Lisätietoja
Lahden kaupungin perusopetuspalvelut
Lotta Hagström, rehtori, Kasakkamäen koulu, puh. 050 398 5016  

Koulujen rehtorit 

 

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs