Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kittilän nuorisoteatteri valittiin parhaaksi

Rovaniemen Teatteri

Kittilän nuorisoteatteri valittiin parhaaksi

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2015 klo 10:32
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Nuori Näyttämö -hankkeen festivaalisarjan toinen osa järjestettiin 17.–18. huhtikuuta Rovaniemen Teatterissa. Tapahtuman tuomaristo valitsi viiden esityksen joukosta Kittilän Nuorisoteatterin Keltaisen pallon edustamaan Lappia Turun valtakunnalliselle festivaalille. Näytelmän on ohjannut Tiina Puljujärvi, teksti on Tuomas Timosen.

Valintaraati piti esitystä komediallisena, hulvattomana, röyhkeänä ja kosiskelemattomana. Ryhmän työskentelystä säteili taiteen tekemisen ilo ja kyky ottaa riskejä. Se teki teatteria tosissaan, mutta ei liian vakavasti. Lopputuloksena syntyi teatterileikkiä sanan parhaassa merkityksessä.

Muut Rovaniemen festivaalien esiintyjät olivat ivalolainen Aurora Borealis Riitta Maukosen johdolla, Napapiirin yläasteen 9. luokan draamaryhmä Jukka Aikion vetämänä sekä Young Art IV ja H-Moilaset Liisa Penttilän ohjauksessa. Raatiin kuuluivat teatterinjohtaja Juha Vuorinen, Työväen Näyttämöiden Liiton toiminnanjohtaja Annukka Ruuskanen ja hankkeen tuottaja Inke Rosilo. Hankkeen tilaamat näytelmätekstit ovat Tuomas Timosen Keltaisen pallon lisäksi Anna Krogeruksen Kaarna, Tove Appelgrenin Zoo ja Ari-Pekka Lahden Senga sengana. Näytelmistä on julkaistu antologia suomeksi ja ruotsiksi.

Nuori Näyttämö on kolmivuotinen projekti, jota toteutetaan kuudessa kaupungissa 26 harrastajaryhmän voimin. Nuori Näyttämö -hankeen järjestävät Työväen Näyttämöiden Liitto, Kajaanin, Jyväskylän, Rovaniemen, Helsingin ja Lappeenrannan kaupunginteatterit sekä Åbo Svenska Teater. Paikallisfestivaaleilta valitaan viisi esitystä 15.–16. toukokuuta päätöstapahtumaan Turun Åbo Svenska Teateriin. Tapahtumaan ottaa osaa noin 1500 nuorta.

Lisätietoja saat alueteatterikuraattori Johanna Virsuselta (johanna.virsunen (at) rovaniemi.fi, 0400 893329).

Liitetiedostot

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. Esitysten lisäksi Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Teatteri on ollut vuodesta 2011 evakossa peruskorjattavasta Lappia-talosta ja sen esityksiä pääsee syksyyn 2015 saakka katsomaan Rovaniemen teatterikortteliin, Maakuntakatu 3-5:n ja 6-8:n teatteritaloihin. Lisäksi näytelmiä nähdään alueteatterin tuomina Lapin kunnissa.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs