Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kirkon keskusteluapu etsii uusia vapaaehtoisia päivystäjiä

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon keskusteluapu etsii uusia vapaaehtoisia päivystäjiä

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2016 klo 12:57
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon keskusteluapu tarvitsee uusia vapaaehtoisia yhä enemmän. Syksyn valmennuskurssit käynnistyvät seurakunnissa eri puolella Suomea. Päivystäjät auttavat yhteydenottajia puhelimessa, chatissa, netissä ja kirjeellä. 

Päivystäjät auttavat yhteydenottajia elämän solmukohdissa. Luottamuksellisissa keskusteluissa puhutaan tavallisimmin ihmissuhteista, yksinäisyydestä, terveyden ja sairauden kysymyksistä sekä elämän mielekkyydestä.

Päivystäjältä edellytetään kykyä vaitiolovelvollisuuden noudattamiseen, tasapainoista elämäntilannetta sekä mahdollisuutta päivystää säännöllisesti muutaman tunnin kuukaudessa. Valtakunnallista päivystystyötä tehdään yli 40 paikkakunnalla.

Chat päivystää jälleen joka arkipäivä klo 12-20

Kesätauon jälkeen Kirkon chat päivystää jälleen joka arkipäivä klo 12─20. Lisäksi Palveleva puhelin päivystää joka päivä klo 18─01, viikonloppuisin pidennetyllä aukiololla klo 18─03. Palvelevaan nettiin ja kirjeeseen voi kirjoittaa milloin tahansa. Kaikki keskusteluavun palvelut ovat saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.

Anonyymit keskusteluavun kanavat tarjoavat matalan kynnyksen mahdollisuuden puhua myös sellaisista asioista, joista ei muutoin rohkene puhua.

Lisätietoa kirkon keskusteluavusta ja alueellisten toiminnanjohtajien yhteystiedot:
Kirkon keskusteluavun asiantuntija Titi Gävert, kirkkohallitus, p. 050 326 4789, titi.gavert@evl.fi
kirkonkeskusteluapua.fi

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs